7 juni 2009

Ria Rutten Federatief Kringkoningin

Keizerin Ria Rutten van de schutterij St. Hubertus uit De Horst, Groesbeek is sinds vanmiddag de nieuwe Kringkoningin van de Federatie Rijk van Nijmegen- De Betuwe. Zij schoot als eerste vrouw in de geschiedenis van de Federatie de romp van de vogel naar beneden. Dit Federatief Kringkoningschieten vond plaats in Leuth, als afsluiting van de festiviteiten rond het 90 jarig bestaan van de schutterij de Vriendenkring. Stefan Hubbers van de organiserende vereniging werd Jeugdkringkoning en Joan Aarts van schutterij B.U.B uit Beek schoot de romp naar beneden bij het Koninginneschieten. Dit is het schieten voor de partners van de huidige koningen en koninginnen van de deelnemende schutterijen. zie de foto’s

zie de foto’s van de ontvangst in de Vriendenkring.

zie de foto’s van het defile en de marswedstrijden.

Zie de foto’s van de wedstrijden en braderie.

zie de foto’s vd installatie en prijsuitreiking.


SCHUTTERIJ EENDRACHT OOIJ KRINGKAMPIOEN 2009.

Onder prima omstandigheden heeft de Eendracht van zich laten spreken op het Kringconcours te Leuth. Vooral de jeugd, die de toekomst heeft, heeft zich goed gemanifesteerd. Te beginnen met de Majorettes. Zij stonden er als groep en behaalden een prachtig resultaat met een 2e prijs. Meisjes laat dit een stimulans voor jullie zijn. Dit resultaat mag er zijn. Jullie mochten gezien worden in de mooie pakjes, echt een aanwinst voor de gehele schutterij. Knoop de verbeterpunten goed in jullie oren en train daarop. Wij zijn bijzonder trots op jullie en uiteraard ook op jullie begeleiding. De Jeugdvendeliers treden in de voetsporen van hun senioren en haalden een 1e prijs. Dit is een zeer goed resultaat behaald onder auspiciën van de senioren te weten, de brave Hendrik, vrolijke Johan en de ondeugende Fred. Wij weten zeker dat het goed komt met jullie en hoe kan dit ook anders met een dergelijk meelevend thuisfront.
Na de jeugd komen de senioren en daar wil ik iemand van naar voren halen, namelijk onze Commandant Mies Reijnen. Na een moeilijke tijd door tegenslag in zijn gezondheid is Mies weer helemaal terug. Hij werd namelijk uitgeroepen die dag tot de beste commandant. En dan te bedenken dat er 16 verenigingen meededen is dit een prachtig resultaat. Van de verdere wedstrijd, met ons Koningspaar Marian en Pieter als SPIL, werden alleen maar 1e prijzen behaald bij het defileren, marcheren en seniorvendelen. En op deze onderdelen werd ook de hoogste overwaardering behaald.

Wij als Eendracht kunnen terugzien op een geslaagde dag die niet meer stuk kon. Wij danken de andere deelnemende verenigingen voor hen sportief gedrag en de organiserende Schutterij VRIENDENKRING UIT Leuth en het Kringbestuur Nijmegen en de Betuwe voor hun organisatie want het liep fantastisch.

Wim Heinen
Schutterij Eendracht.