1 juni 2009

Henri Lemmers jubileumkoning Vriendenkring

Tijdens het jubileum koningschieten van schutterij de Vriendenkring in Leuth schoot Henri Lemmers met het 211e schot de vogel naar beneden, waardoor hij zich de komende 10 jaar jubileumkoning mag noemen. Dit gebeurde t.g.v. het 90 jarig bestaan van de vereniging, dat dit weekend werd gevierd. Hij volgde hiermee de vorige koning Rinie Engelen op, die dit de afgelopen 10 jaar was. Bij het jeugdkoningschieten was het deze keer de beurt aan een meisje. Renee Seegers schoot de vogel bij hen naar beneden. Voordien as het prijsschieten geweest, waarbij Gert- Jan Gerritzen bij het 61e schot, de kop eraf schoot, Siebrand Seegers de linker vleugel bij het 99e schot en Harrie Tissen de rechter vleugel bij het 136e schot. De feestelijkheden werden zondagmiddag begonnen met een rondgang door het dorp, waarbij de beide koningsparen en het keizerspaar, alsmede pastoor Dohmen van huis werden gehaald. De nieuwe jubileumkoning werd door keizer Henk Gerritzen geïnstalleerd. zie de foto’s.


Bij de jeugd schoot Jorn Wieland de kop er af, de linker vleugel was voor Milo Hubbers, terwijl de rechter vleugel door Wout van Gemert naar beneden werd gehaald.