1 mei 2009

Inbraak clubhuis SVO te Ooij

De afgelopen nacht is er ingebroken in het clubhuis van SVO in Ooij. Onbekenden hebben met bruut geweld de voordeur van de kantine open gebroken en zowel de kantine van de voetbalvereniging als het jeugdhonk werden doorzocht. De dader c.q. de daders hebben kennelijk veel tijd gehad, want alle ruimtes, inclusief de kelder, in het gebouw werden bezocht. Er werd veel troep gemaakt, maar vooralsnog werden er geen goederen van waarde meegenomen. In de kantine is ’s nachts nooit geld aanwezig. Later bleek dat er in nog meer sportkantines in de regio was ingebroken waaronder die van BVC’12 in Beek. zie de foto’s.

Op de foto bekijkt de voorzitter Ger Toonen, samen met de beheerder Jacob Ceresa de ravage.Bron: De Gelderlander. (Hierbij werd nog geen melding gemaakt van de Ooijse inbraak)

Politie vermoedt dat inbraken zijn gepleegd door een bende

RIJK VAN NIJMEGEN – Een greep uit de kassa, maar vooral veel schade.
Dat is de balans van drie inbraken die in de nacht van donderdag op vrijdag werden gepleegd in drie sportkantines in en rond Nijme­gen.
Rond kwart over twee gisteroch­tend ging het inbraakalarm af van voetbalclub BVC aan de Alde We­teringweg in Beek. Er bleek niets gestolen, maar de daders hadden wel een flinke ravage aangericht in het clubgebouw.
Ruim een uur later ging het in­braakalarm af in het sportcomplex van voetbalvereniging Juliana aan de Broekkant in Malden. Een getui­ge belde de politie met de medede­ling dat hij twee mannen met mut­sen op had zien wegrennen bij de kantine. Er is een geldbedrag van circa 300 euro ontvreemd.
Rond 5.30 uur vrijdag werd inge­broken bij de tennisvereniging aan de Staddijk in Nijmegen. Zowel het Beekse BVC als de Mal­dense voetbalclub Juliana ’31 heb­ben dit weekeinde de handen vol aan het herstellen van de puin­hoop die inbrekers gisternacht heb­ben achtergelaten. „ Ze hebben een raam met kozijn en al losgewrikt. We missen ook een laptop en een bedrag van 250 tot 300 gulden aan contanten. Ook binnendeuren zijn met grof geweld geforceerd”, aldus woordvoerder Colette Eissing van de Maldense voetbalclub Juliana ’31.
  In de kantine van het Beekse BVC
werden deuren geforceerd en de alarminstallatie en muziekappara­tuur werden aan diggelen gesla­gen. „En we hebben gisteren ook het kapotgeslagen koffietzetappa­raat moeten vervangen”, aldus een kantine-medewerker van BVC.
  Aan het begin van het voetbalsei­zoen
is er ook al eens ingebroken in de kantine van het Maldense Juliana. Toen gingen de daders er vandoor met een flinke buit, waar­onder een beamer en een televisie­toestel. Beide clubs zijn overigens wel verzekerd tegen inbraakscha­de.