19 april 2009

Afsluiting Voerweg Nijmegen

Autoverkeer en fietsers die via de Waalkade naar de westkant van Nijmegen willen moeten vanaf maandag omrijden. De kade wordt nabij de Voerweg voor maximaal twee weken afgesloten.
Verkeer kan daardoor niet meer vanaf de Voerweg of de Ubbergseweg naar de kade. Het verkeer wordt met borden gewaarschuwd en omgeleid, maar pas als het al relatief dicht bij de afsluiting is. De gemeente zal echter nog met de aannemer overleggen over het plaatsen van waarschuwingen verder richting Ooijpolder. De reden is dat een aannemer in opdracht van de gemeente gaat werken aan het riool. Onder de Voerweg loopt een leiding waardoor het riool bij hevige regenval kan overstorten op de Waal. Als het water in de Waal hoog staat moet die leiding worden afgesloten. Daarvoor gaat de aannemer een put met een afsluiter plaatsen. (Bron: de Gelderlander)



Onlangs werd verkeer ook, zij het toen enkele dagen, gehinderd door werkzaamheden op de Waalkade. Toen werd de rotonde halverwege de kade opnieuw geasfalteerd. Tal van automobilisten kwamen er op de eerste dag van de werkzaamheden pas voor een afzetting op de kade achter dat deze was afgesloten, zodat ze moesten omkeren. Oorzaak was een misverstand tussen gemeente en aannemer waardoor nauwelijks waarschuwingsborden waren geplaatst.