8 april 2009

Viering hoogste punt De Sprankel in Beek

Dinsdagmiddag vond de viering plaats van het bereiken van "het hoogste punt" van het appartementen complex "De Sprankel" aan de van Hasseltstraat in Beek. Dit appartementencomplex ligt in het wijkje "de Sprengenbeek" achter het gemeentehuis en is bestemd voor 55 plussers. Wethouder Ria Barber van de gemeente Ubbergen en directeur Jan Verbeet van Oosterpoortwoon verrichten de officiële handelingen door de nationale vlag en de vlag van de gemeente Ubbergen voor het complex te hijsen. Voor de 16 appartementen zijn inmiddels huurders gevonden.zie de foto’s


De Sprankel, Beek

Soort project: Nieuwbouwproject

Plaats: Beek

Wijk: Achter het Gemeentehuis

Projectnaam: De Sprankel

Omschrijving

OOSTERPOORT REALISEERT EEN APPARTEMENTENCOMPLEX DE SPRANKEL IN HET CENTRUM VAN BEEK

Achter het historisch gemeentehuis van Beek in de Van Hasseltstraat komt een modern architectonisch appartementencomplex, voorzien van een gemeenschappelijke binnentuin fietsenstalling en een ondergrondse parkeerstalling . Het complex De Sprankel heeft 16 huurappartementen in twee lagen en is onderdeel van een nieuwbouwplan met daarin grondgebonden koopwoningen.

De appartementen zijn verdeeld in twee typen (A en B) met elk een oppervlakte van circa 86 m2. Type A is een hoekappartement en heeft in verhouding een grotere woonkamer en een kleinere 1e slaapkamer.Type B is een tussenappartement en heeft in verhouding een kleinere woonkamer en een grotere 1e slaapkamer. Elk appartement heeft twee slaapkamers, een luxe keuken met vaatwasaansluiting, een toilet op de badkamer, een apart toilet, een inpandige berging en een balkon. Op de begane grond een terras. Per appartement is er ruimte om een auto in de ondergrondse parkeergarage te stallen. De parkeerstalling is voorzien van een lift. Naast het gebouw komt een algemene overdekte, afsluitbare fietsenstalling voor bewoners.

Bent u ouder dan 55 jaar en geinteresseerd in een van deze appartementen dan kunt u via Nieuwe Buren of de website van Oosterpoort reageren.

Samenwerkende partijen

Gemeente Beek
Planoform Vastgoedontwikkeling

Woningaanbod
Wijk: Beek
Aantal woningen:
16
Woningtype:
appartement

Oppervlakte woonkamer: 30,4m2 en 27,3 m2

Slaapkamers: 2
Huur:

€ 575,00 (type a)en € 550,00 (type b) (prijspeil 2008)

Servicekosten: € 25,00
Opleverdatum: najaar 2009

Bijzonderheden
De oppervlakte van de woonkamer is inclusief open luxe keuken. De appartementen hebben twee slaapkamers. De 1e slaapkamer heeft een afmeting van ca. 13,4m2 of 14m2. De tweede slaapkamer heeft een afmeting van ca. 7,2m2. De appartementen zijn gelijkvloers en geschikt voor senioren.

– De aanbiedingsgesprekken vinden plaats in week 50.

– De appartementen zijn bestemd voor mensen van 55 jaar en ouder

De volgordebepaling bij toewijzing is:

Voor senioren van 55 jaar en ouder, de woonduur bepaalt de plaats op de selectielijst.
De volgorde op de selectielijst bepaalt ook wie de eerste keus in de appartementen heeft.
Er is geen voorrang voor stadsvernieuwingsurgenten en urgenten.

Let op: Voor deze woningen geldt een inkomensgrens:

– Voor huishoudens jonger dan 65 jaar minimum bruto maandinkomen € 2.800,00

– Voor huishoudens ouder dan 65 jaar nimum bruto maandinkomen € 2.400,00