20 maart 2009

Het wonder van Ubbergen

Vermiste pierrot vindt na 2 jaar de weg naar huis terug
Een inwoonster van Ubbergen aan de Ubbergse Holleweg maakte vrijdag 13 maart een wondertje mee. Na de schrik veroorzaakt door het uitbranden donderdag 12 maart van een camper in haar straat, met brandschade bij de buren en overburen, wachtte haar de volgende ochtend een wonderlijke verrassing. U moet weten dat er tweeëneenhalf jaar geleden een grote inbraak bij haar plaatsvond. Naast veel kostbaarheden, werd bij die gelegenheid ook een sierpop meegenomen, een pierrot die al 25 jaar binnen voor het raam hing. Wie schetst haar verbazing toen opeens vrijdagochtend de sierpop in de klimroos buiten naast hetzelfde raam bleek te zitten. Precies op dezelfde hoogte als waar hij tot meer dan twee jaar terug binnenshuis hing. Hij zat er gemakkelijk, was kennelijk met zorg in die houding en op die plaats neergezet. Hij keek haar aan zoals hij als pierrot altijd had gedaan, met zijn droevige glimlach. De clown die grapjes maakt met een ondertoon van treurigheid. Hij was een beetje vies geworden in die ruim twee jaar, de kleur van zijn satijnen pakje was doorgelopen, zijn kraagje was gescheurd. Maar hij kijkt nu eerder vrolijk dan droevig, blij weer thuis te zijn. Wie heeft hem teruggebracht of de weg naar huis gewezen??? Inlichtingen graag op mldrabbe@xs4all.nl.