20 maart 2009

Dak van Havo Ubbergen hersteld

Afgelopen weekend is een groot gedeelte van de loodafwerking van het dak van de Ubbergse Havo Notre Dame des Anges gestolen. Omdat de prijs van lood niet hoog ligt was er slechts voor enkele tientjes aan lood gestolen maar het schadebedrag was enorm. Vandaag heeft het Beuningse bedrijf Huub Janssen dakbedekkingen het dak weer gerepareerd en is het lood vervangen door ander materiaal. Voorlopig kan het dak er weer even tegen. zie de foto’s.Bron: de Gelderlander.
UBBERGEN – Havo Notre Dame des Anges in Ubbergen is beroofd van een gedeelte van de loodafwerking op het dak. Wie afgelopen weekend het lood heeft gestolen is onbekend.
Schooldirectrice Marij van Deutekom denkt dat de diefstal te maken heeft met het open aanzicht van de school, nu in verband met de nieuwbouw een groot aantal bomen is gekapt. „We hebben dit nog nooit meegemaakt. Blijkbaar lagen we eerst zo beschut dat niemand op het idee is gekomen om een deel van onze dakbedekking te stelen”, aldus Van Deutekom.
Notre Dame gaat niet investeren in nieuwe dakafwerking, omdat ze het gebouw op niet al te lange termijn verlaten. Bovendien willen we nog meer diefstal voorkomen.”