19 februari 2009

Nieuwe straatnamen Ooij bekend.

De gemeente Ubbergen heeft de straatnamen voor de ge­plande nieuwbouw, "Ooijse Graaf" op de voorma­lige sportvelden van SVO in Ooij bekend gemaakt. Het worden de namen Rietlanden, Hugokamp, Guidokamp, Ploegkamp, Boter­kamp, Adamskamp en Kempkes­plein. De commissie Straatnaamge­ving heeft zich daarbij laten inspi­reren door de ligging van de nieu­we wijk. De eerste straatnaam, Rietlanden, is gebaseerd op de ligging van de nieuwe buurt aan een ecologische verbindingszone met daarin rietba­nen. Daarnaast is het in de Ooij­polder voorkomend beroep van rietdek­ker op die manier ook in de straat­naam vertegenwoordigd. De rest van de namen zijn ver­noemd naar de oude veldnamen van percelen die er vroeger in de buurt lagen, het Kempkesplein ver­wijst naar het nabijgelegen sport­complex alsmede naar het water dat daar achter ligt. Wanneer met de bouw begonnen wordt in de "Ooijse Graaf" is nog niet bekend.
Ooijse Graaf

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.