18 februari 2009

Brandweeroefening in Millingen

Drie beschadigde auto’s, 9 gewonden en 3 brandweerkorpsen waren de hoofdrolspelers tijdens de brandweeroefening, welke dinsdagavond gehouden werd op het Molenveld in Millingen aan de Rijn. Deze oefening werd als laatste in een serie van de drie gehouden door de MUG korpsen (Millingen, Ubbergen en Groesbeek) Hier hadden de brandweerlieden uit Millingen een oefening opgezet voor hun collega’s uit Groesbeek en Ubbergen, waarbij drie auto’s met elkaar in botsing gekomen waren. Eén van de auto’s stond geparkeerd en daarin zaten een paar man te "blowen" terwijl ze vervolgens werden aangereden door een busje met daarin dronken mensen en waarin zich gevaarlijke stoffen bevonden. En om het nog erger te maken was op het geheel nog een derde auto gereden, welke op zijn kop lag. En overal lagen gewonden in of onder. Voor de brandweermensen een geslaagde en leerzame oefening .(zie de foto’s)