7 februari 2009

Schoorsteenbrand in Ubbergen

Vanmiddag omstreeks half twee werd de brandweer van Ubbergen gewaarschuwd voor een schoorsteenbrand in een appartementen villa aan de Rijksstraatweg te Ubbergen. Ter plaatse bleek dat de bewoner van een van de appartementen kort daarvoor de openhaard had aangedaan en vervolgens merkte, dat de rook weer terug sloeg de kamer in. De vrijwillige brandweer van Ubbergen had de zaak snel onder controle en met de hulp van de hoogwerker van de brandweer Nijmegen heeft men vervolgens de schoorsteen geinspecteerd en verder schoon gemaakt. Zie de foto’sHet betreffende pand heeft op 2 januari 1976 echt in brand gestaan. Toen woonden er o.a. geestelijk gehandicapten in het pand, dat toen Hollywood genoemd werd. In de jaren tachtig is het pand weer opgebouwd en ingericht als appartementenvilla met extra appartementen op het terrein.