10 januari 2009

Kerstboomverbrandingen in de gemeente Ubbergen

 Vanmiddag werden in de gemeente Ubbergen, in de dorpen, Ooij, Beek, Leuth en Kekerdom weer de traditionele kerstboomverbrandingen gehouden. Voor elke ingeleverde boom kreeg de brenger een lot en daarmee kon men een prijs winnen. Zo waren er in elk dorp 4 prijzen te winnen, alsmede een door de Rozet ter beschikking gestelde enveloppe met een geldbedrag. De brandweer had op bepaalde plaatsen, met name in Kekerdom, grote moeite om het vuur goed te laten branden, aangezien de kerstbomen door de sneeuw te nat waren geworden. Maar het schouwspel was er niet minder om. De trekking van de loterijen werd in elk dorp gedaan door een vertegenwoordiger van de gemeente. In Ooij was dat wethouder Ria Barber, in Beek wethouder Leidy vd Aalst, in Kekerdom burgemeester Paul Wilbers en in Leuth het raadslid Robert Houkes 

zie de foto's van Ooij.   

zie de foto's van Leuth gemaakt door Han vd Brink.

 dscf9231vuurooijOoij               p1100054leuthFoto Han vd Brink in Leuth