20 december 2008

Nijmeegse traumaheli als voorbeeld voor de rest van Nederland

 De vier traumaheli's in Nederland mogen volgend jaar dag en nacht erop uit. Minister Ab Klink (Volksgezondheid) trekt 5,6 miljoen euro extra per jaar uit om voortaan ook nachtvluchten voor de vier Nederlandse heli's mogelijk te maken. Dat heeft de minister besloten naar aanleiding van een geslaagde proef met nachtvluchten in Nijmegen. dscf0178traumaheli Een woordvoerder van Klink bevestigde zaterdag een bericht in het AD hierover. De Tweede Kamer wordt in januari geïnformeerd. Niet alle helikopters zullen meteen 's nachts kunnen gaan vliegen.Dat is afhankelijk van de training van het personeel en eventuele noodzakelijke aanpassingen van de landingsplaatsen. Nijmegen kan in elk geval meteen door met de nachtvluchten. De op vliegveld Volkel gestationeerde Nijmeegse traumaheli heeft het afgelopen jaar vele nachtvluchten door een groot deel van Nederland uitgevoerd. De foto is genomen bij een nachtelijke inzet op de Ooysedijk in Nijmegen.