17 augustus 2008

Euregio jeu de boules toernooi

 LaughingOp zondag 17 augustus werd in Beek het Euregio jeu de boulestoernooi gespeeld. De Pétanque Vereniging Beek ontving 23 teams uit Nederland en Duitsland. Zij deden hun best om het spel zo goed mogelijk te spelen. Er werden drie voorronden gespeeld. De beste teams gingen naar de halve finale. De afvallers speelden een troostronde, die werd gewonnen door het team uit Geldern. De derde prijs werd overtuigend gewonnen door het team van Theo van Dreumel, Henk Ebben en Henk Gunsing uit Leuth. dscf9712euregioDe finale werd gespeeld tussen Berthold Perret, Bianca Perret en Detlef Meier van Niersbouler Goch tegen Ab Busser, Riet Busser en Arnold van der Pol uit Nijmegen. In de eerste werpronde kregen de Nijmegenaren vier punten. Ze bleven lang op voorsprong, maar Niersbouler kwam puntje voor puntje dichterbij. Het bleef spannend tot de stand 11 – 8.  Toen schoot Berthold Perret alle Nijmeegse boules weg: eindstand 13 -8. Het toernooi werd mede mogelijk gemaakt door het samenwerkingsverband Euregio Rijn-Waal. Aan het eind van de middag werden de prijzen uitgereikt door wethouder Leidy van der Aalst-Wolken van de gemeente Ubbergen. zie de foto's