14 juli 2008

15 jaar camping de Weijde Blick

 Dit jaar is het 15 jaar geleden dat Dorus Janssen in Persingen zijn camping opende. Eerst voor een paar caravans maar de laatste jaren is dit behoorlijk uitgebreid en vooral met de Vierdaagse staat de camping helemaal vol, inclusief een aantal belendende veldjes. En veel van de gasten komen elk jaar terug, waardoor het elk jaar weer één grote reünie is. En dankbaar zijn die gasten ook, want een aantal doen zelfs de klusjes voor camping eigenaar Dorus.  Om het jubileum te vieren hebben een aantal gasten zelfs dit jaar een speciaal doek laten maken met daarop Dorus Janssen en een trouwe helper Bennie Klein.  zie de foto's
 dscf5497campingwb  dscf5504campingwb

Dorus: al 15 jaar Vierdaagsecamping 

 

Campinghouder (79) in Persingen krijgt cadeau van vaste gasten.


door Geert Willems  Bron. De Gelderlander dd. 180708

 PERSINGEN – Vijftien jaar geleden verklaarden velen Dorus Jansen voor gek toen hij bij zijn woning in Persingen een boerencamping begon. „Wie doet dat nou op z'n 64e, kreeg ik regelmatig te horen. Ik was jarenlang veetransporteur geweest. Nou, ik heb er geen mo­ment spijt van gehad. Met mijn 79 jaar ben ik waarschijnlijk wel de oudste campingbaas in de regio."
Er komen het hele jaar door gas­ten op de camping De Weijde Blick van Dorus, maar de Vierdaag­se is toch jaarlijks een hoogtepunt. Van de wandelgasten kreeg hij de­ze week dan ook een mooi cadeau, ter gelegenheid van zijn 15-jarig ju­bileum: een zeil met een foto van hem en Vierdaagsehulp Bennie. Het is een soort openluchtschilde­rij dat op de kampeerplaats gezet kan worden. „Ik ben er trots op", geeft Dorus toe. „Het is ook leuk dat Bennie er bij staat, want in m'n eentje zou ik het in deze week niet af kunnen. We hebben hier vier veldjes en als de gasten za­terdag en zondag komen, moet je toch iedereen even de plaats wij­zen. Bennie komt uit Putten en staat hier al jaren met z'n vrouw op de camping. Zij loopt de Vier­daagse, hij helpt me."
De Weijde Blick is volgens Dorus vooral geliefd bij ‘wat oudere men­sen' en ‘vutters'. „Het zijn allemaal natuurgenieters. Jongeren hebben hier ook niets. De vaste gasten worden wel steeds ouder. We had­den dit jaar maar liefst acht afmel­dingen: heup, knie, ziekenhuis."