24 juni 2008

Motor van streekbus vat vlam

 De motor van een streekbus van Hermsen vatte dinsdagavond rond 18.00 uur vlam op de Botsestraat te Leuth. De bestuurder van de bus, waar ook een paar passagiers in zaten, had zelf nog niets gemerkt, maar hij werd daarop opmerkzaam gemaakt door een automobilist, die hem passeerde en aan de kant zette. In het motorcompartiment aan de achterzijde bleek kortsluiting te zijn ontstaan, waardoor het isolatiemateriaal in brand was geraakt. De chauffeur kon zelf met zijn brandblusser het vuur doven. De toegesnelde brandweer uit Millingen aan de Rijn hoefde alleen nog maar wat na te blussen. De bus, welke ongeveer 10 jaar oud is, was vorige week nog op brandveiligheid gecontroleerd en  is  afgesleept door de fa. Houterman uit Lent. Zie de foto's
 dscf3779busbrand  dscf3848bushouterman