22 juni 2008

Theo Stampaert nieuwe Kringkoning Rijk van Nijmegen

 Op zondag 22 juni vond in Doornenburg, aan de overkant van de Waal, de Kringdag plaats van de Kring "Rijk van Nijmegen-De Betuwe", georganiseerd door de schutterij "Gijsbrecht van Aemstel" uit Doornenburg. Vanuit de gemeente Ubbergen waren de schutterijen van Ooij (Eendracht), Leuth (Vriendenkring), Kekerdom (E.M.M.) en Beek (B.U.B) aanwezig, terwijl ook schutterij OEV uit Millingen aan de Rijn acte de présence gaf. Totaal 15 schutterijen uit de kring zetten in Doornenburg hun beste beentje voor en behaalden samen een veelvoud aan prijzen. Maar ook het Kringkoningschieten werd weer een Ubbergse aangelegenheid, want Theo Stampaert van schutterij BUB uit Beek schoot met het 64e schot, nadat hij eerst al de 1e prijs had geschoten(de kop), de vogel naar beneden en kon zich even later laten installeren als de nieuwe Kringkoning voor het seizoen 2008-2009. Hij volgde daarmee Henri Lemmers van schutterij de Vriendenkring uit Leuth op, die zelf trouwens de 3e prijs, de linker vleugel, schoot. Maar ook  koningin Jolanda Stampaert van B.U.B liet zien dat ze schieten kon en schoot de 3e prijs bij het "Koninginneschieten" , voorafgegaan door de Kekerdomse koningin Jolanda van Rens, die de 2e prijs in de wacht sleepte. Daarbij schoot jeugdprins Jordy Verploegen van B.U.B uit Beek bij het jeugdschieten de vogel naar beneden en hij werd daarmee de nieuwe jeugdkringkoning, waarmee hij een andere Bekenees, Patrick Huilmand opvolgde. Lotti Verhoeven uit Ooij schoot de 1e prijs, de kop, bij het jeugdkoningschieten. zie de foto's      zie de foto's  van schieten en prijsuitreiking
 dscf3425kringkoning

Uitslagen voor de Ubbergse en Millingse schutterijen in Doornenburg.

Schutterij BUB uit Beek:

Theo Stampaert, Kringkoning en de 1e prijs (kop van de vogel). Jordy Verploegen Jeugdkoning; Patrick Huilmand, 2e prijs jeugdkoningschieten en Jolanda Stampaert 3e prijs Koninginneschieten.

Schutterij E.M.M. Kekerdom:

Jolanda van Rens, 2e prijs Koninginneschieten. De schutterij behaalde de 1e prijs bij de marswedstrijden met 168 punten en de 2e prijs bij het Defilé met 186 punten. Bij de muziek werd de 1e prijs behaald.

Schutterij Eendracht Ooij:

Lotti Verhoeven behaalde de 1e prijs bij het jeugdkoningschieten door de kop er af te schieten. Door de jeugd werd de 3e prijs behaald bij het luchtgeweerschieten. Verder behaalde de schutterij bij de marswedstrijden de 1e prijs (171 punten), bij het defileren de 1e prijs ( 195 punten) en behaalden de vendeliers ook de 1e prijs bij het vendelen met 18 punten. Met het luchtgeweer werd ook de 1e prijs gewonnen met 156 punten. De jeugdvendeliers kregen met 15 punten eveneens de 1e prijs. De Ooijse schutterij won tevens de "Overwaarderingsprijs". Dit is de prijs voor de schutterij met de hoogste punten.

Schutterij de Vriendering Leuth:

Henri Lemmers won bij het Kringkoningschieten de 3e prijs (linker vleuel). De schutterij behaalde in hun categorie de 1e prijs bij de marsen met 168 punten, de 3e prijs bij het defileren met 168 punten, terwijl de vendeliers met 15 punten de 2 prijs behaalden bij het vendelen. Bij het luchtpistool schieten werd met 114 punten de 1e prijs gehaald en bij het kruisboogschieten BC werd eveneens de 1e prijs gehaald.

Schutterij OEV Millingen aan de Rijn:

Bij de marswedstrijden werd met 171 punten de 1e prijs gehaald en bij het defileren de 3e prijs met 177 punten. Bij het kruisboogschieten de 1e prijs in de A-klasse + de wisselbeker voor het Totaalklassement.De majorettes 1 wonnen evenals de majorettes 2, de 1e prijs.

Elke schutterij verdient de prijzen in de categorie, waarin zij uit komt.