14 maart 2008

Ooijse Toekomst bij Belle en het Beest

 De Ooijse Harmonie de Ooijse Toekomst heeft deze week vier avonden achtereen in zalencentrum de Hoendrik te Herveld de muziek verzorgd bij de musical "Belle en het Beest" , welke werd opgevoerd door het Hendrik Pierson College uit Zetten. Op een voortreffelijk wijze werden zowel de musical als de muziek verzorgd. Op zaterdag 29 maart a.s.  vindt er een een uitvoering plaats in dorpshuis de Sprong in Ooij. Aanvang 19.30 uur. Voor informatie en kaarten in Ooij: info@ooijsetoekomst.nl  of Wim Basten, tel. 024-6632067.  zie de foto's
 dscf8263bella  dscf8287bella2

Musical Belle en het Beest met  medewerking van Ooijse Toekomst  (Bron: de Rozet)
Dirigent Paul Vlieks van Muziekvereniging Ooijse Toekomst is naast dirigent ook docent Muziek op het Hendrik Pierson College te Zetten. Daar hebben ze de traditie om op zijn tijd een musical uit te voeren. Eerst waren dat musicals waarvan de tekst en muziek door hen zelf werd geschreven.  Doel was om zoveel mogelijk leerlingen op het toneel te krijgen, kwantiteit en lol ging voor kwaliteit. Later werd er gekozen voor een bestaande musical, kwaliteit stond voorop en voor de hoofdrollen werden audities gehouden. Dit schooljaar is er gekozen voor de musical Belle en het Beest. Deze musical vereist een groot orkest en is daarom werd besloten om Mu-ziekvereniging Ooijse Toekomst hiervoor te vragen. Dit werd zeer enthousiast ontvangen en Paul is dan ook aan het arrangeren gegaan. De hele musical moest van een symfonie naar ons or-kest geschreven worden. Een hele klus.  Voor Ooijse Toekomst betekende dit: hard werken, veel plezier en een serie uitvoeringen voor een volle zaal in het Dorpshuis van Herveld en Ooij! Na de gezamenlijke repetities belooft het een mooie en leuke voorstelling te worden, waar jong en oud zeker veel plezier aan zullen beleven. Wat een talenten op het Hendrik Pierson College! In Herveld zullen de uitvoeringen op maandag 10, dinsdag 11, woensdag 12  en donderdag 13 maart plaatsvinden. Aanvang telkens om 20.00 uur in dorpshuis De Hoendrik in Herveld. Kaarten á 6 euro voor deze avonden te bestellen: Hendrik Pierson College te Zetten Tel: 0488 – 451 544.
Op zaterdag 29 maart 19.30 uur vindt er een uitvoering plaats in dorpshuis De Sprong in Ooij, hierover uitgebreide informatie in de volgende Rozet. Voor informatie en kaarten in Ooij:  info@ooijsetoekomst.nl of bij  Wim Basten, Tel: 024 – 663 2067. 

door Karin Mulder (De Gelderlander) 130308

Vraagje: wat hebben Fa­me,  Chicago, Aïda en Belle en het beest met elkaar gemeen? Ogen­schijnlijk niets. Behalve dat al deze musicals op de planken zijn ge­bracht door leerlingen van het Hendrik Pierson College ( HPC) in Zetten.

Vanavond vormt dorpshuis De Hoendrik in Herveld voor de laatste keer het decor voor Belle en het beest. Aan de productie doen zo'n vijftig leerlingen van het HPC mee. „Plus de fanfare uit Ooij, die bestaat uit 32 mensen", vertelt re­gisseur Maarten Foeken. Belle en het beest is de 23e HPC-pro­ductie waar Foeken bij betrokken is. „De eerste achttien musicals heb ik zelf geschreven. Toen kwam iemand met het idee een be­staande musical te nemen. ‘Leerlingen moeten altijd auditie doen om mee te kunnen doen aan musical'

Ook de belangstelling voor de voorstellingen is ieder jaar groot, zegt Foeken: „Bij de première, afge­lopen maandag, waren niet alle stoelen bezet. Maar de overige drie voorstellingen waren allemaal uit­verkocht."
In De Hoendrik staan tribunes die plaats bieden aan 275 personen. Volgens Foeken hebben de leerlin­gen amper last van zenuwen. „ Ze zijn er al vanaf september mee be­zig en hebben dus genoeg tijd ge­had om zich voor te bereiden. Wij zijn al in april begonnen met de voorbereidingen. Inderdaad: dat betekent dat er haast al weer een nieuwe musical gekozen moet wor­den. Voor volgend schooljaar."

Musical Belle en het Beest met de Ooijse Toekomst groot succes in Herveld. 

4 Dagen heeft Muziekvereniging Ooijse Toekomst de leerlingen van het Hendrik Pierson College uit Zetten/Andelst begeleid bij hun musical Belle en het Beest.

4 Uitverkochte avonden in de Hoendrik met in totaal 1100 bezoekers die genoten hebben van een groot spektakel met professionele licht- en geluidseffecten, zang- en acteertalenten en natuurlijk de muziek van Ooijse Toekomst.

Dit spektakel gaan we op zaterdagavond 29 maart in De Sprong in Ooij nog eens overdoen, zodat ook de bewoners van Ooij hiervan kunnen genieten.

We beginnen speciaal voor de kinderen al om 19.30 uur. Welk kind kent de film van Beauty and the Beast niet? Dus ook deze musical moet je gezien hebben.

Voor een impressie kijk even op de website www.henkbaron.nl .

 

De kaartjes voor deze voorstelling kosten slechts 3 euro en als klap op de vuurpijl hebben de kinderen tot 12 jaar gratis toegang.

Voor het reserveren van kaarten bel Wim Basten 024-6632067 of beter per mail info@ooijsetoekomst.nl. ook voor de gratis kaarten reserveren a.u.b.

 MUSICAL BELLE EN HET BEEST, DE SPRONG OOIJ, 29 MAART AANVANG 19.30 UUR.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.