13 februari 2008

Basketbal stimulering in Beek

  In december hebben alle kinderen van groep 7 en 8  van de scholen in de gemeente Ubbergen basketbalclinics tijdens de gymles gevolgd. Deze clinics werden gegeven in het kader van de BOS-impuls. In januari konden de kinderen zich opgeven voor 4 gratis trainingen. Hieraan deden in totaal 35 jongens en meisjes mee. Op  woensdag 13 februari was er een afsluitend basketbaltoernooi in het Kulturhus in Beek. 6 teams deden mee. Er werd een basketbalfilm gedraaid in de ruimte van jongerensoos de GSJ, Ook (sport-) wethouder Leidy van der Aalst bracht een bezoek aan het toernooi. Vanaf volgende week  gaat Antonius verder met de basketbaltrainingen op woensdagmiddag van 15.00 uur tot 16.00 uur. Hiervoor hebben zich inmiddels al 18 kinderen opgegeven. zie de foto's  Een  samenwerkingsverband tussen Sportstichting ‘St. Antonius', gemeente Ubbergen en  Sportassist VOF en de basketbal vereniging The Matrixx Magixx.dscf9005basketbal