14 januari 2008

Hans den 1e Prins der Berggeiten

Zaterdagavond hebben de Berggeiten in Berg en Dal afscheid genomen van Prinses Elly en het nieuwe carnavals seizoen geopend met een fantastisch Prinsenbal. Het was een avond waarbij het Geitendal op zijn grondvesten stond te schudden met vele artiesten als Mighty Mike, Rene Jansen, Sensation en nog vele anderen. Het klapstuk van de avond is en blijft natuurlijk het bekendmaken van de nieuwe prins. Toen het zover was kwamen twee als vakantiegangers verklede adjudanten, zeulend met een hele grote koffer, het podium op. Toen de koffer open ging en de rook was opgetrokken stond daar: Prins Hans den 1e, alias Hans Hermsen samen met zijn hofdames: Loes en Maaike en adjudanten Gerry en Wim. zie: www.berggeiten.nl dscf7616prinshans

 dscf6966grduffel

Hans is al vele jaren actief als lid van De Berggeiten. In het dagelijks leven is Hans werkzaam als chauffeur op een touringcar bij de OAD. Dit jaar zou hij eigenlijk niet op het prinsenbal aanwezig zijn, omdat hij een ritje richting de sneeuw zou hebben… niets bleek minder waar. 

 

 Dezelfde avond werd ook de Grootste Duffel bekend gemaakt. Deze eer viel te beurt aan Johan Janssen, die hier op de foto in de kerk is gefotografeerd. Een plaats waar een Duuffel eigenlijk niet zou moeten zijn. Maar toch….

 

 

Als reactie hierop ontving ik van de broer van Johan, Harry Janssen, die in Litouwen woont, het volgende bericht.

Beste fotograaf en redacteur Henk Baron,

Het is voor mij geweldig, dat ik vanuit Vilnius (Litouwen) waar ik inmiddels al weer geruime tijd woon, op Uw site kan zien, dat mijn broer Johan Janssen is uitverkoren tot de Grootste Duufel van Berg en Dal in 2008.

Grappig de foto genomen in een Kerk van hem ("duivel in een kerk").

 Uw site is een zeer welkome bron van actuele informatie uit mijn geboortestreek. Het regionieuws van "De Gelderlander" is steeds minder interessant.  

Hartelijke groet vanuit Vilnius in de sneeuw,

Harry Janssen

 harryjanssenlitouwen