18 november 2007

Lid van Verdienste en Grootste Deurzakker

 Tijdens de 1e Pronkzitting van de Deurzakkers zijn het "Lid van Verdienste" en de "Grootste Deurzakker" voor het komende seizoen 2007-2008 bekend gemaakt. Deze eer viel te beurt aan respectievelijk Henk Baron en Geert Verriet. Geert Verriet kreeg deze laatstgenoemde onderscheiding omdat hij zich in het begin van dit jaar in een brandend huis begaf om de bewoonster te redden. Een Lid van Verdienste heeft zich ingezet voor de vereniging, terwijl de Grootste Deurzakker zich op verdienstelijke wijze voor de Ooijse gemeenschap  heeft ingezet. zie de foto's 
 dscf5135lidvv  dscf5182grdeurz


 

Gezellige pronkzitting van Ooijse Deurzakkers.

Henk Baron lid van verdienste en Geert Verriet Grootste Deurzakker.

Tijdens een wervelende pronkzitting van de Deurzakkers, geheel in de stijl van Las Vegas, het Amerikaanse gok- en amusementsparadijs, werden twee Ooijse Carnavalshelden even op het podium gehesen. Het allereerst Henk Baron, de hoffotograaf. Hoewel doorgaans goed geïnformeerd bleek hij dit keer ook heel argeloos in de val van de Deurzakkers te zijn gelopen. Immers tot zijn eigen verbazing hoorde hij zich tot Lid van verdienste gekozen. Eerste reactie? "Als ik dat geweten had, had ik een ander pak aangetrokken". En dan te weten dat Henk er altijd tot in de puntjes uitziet. Ans Basten mocht namens de prins de versierselen met bijbehoren zoenceremonieel aanreiken. Het was wat lastiger om Geert Verriet ook zonder erg op het podium te krijgen. De Voorzitter moest het zwaarste geschut in stelling brengen om hem "en plein public" te krijgen. Maar Geert's vrouw, Angelique,  zegde toe en zorgde dat het goed kwam. Onze jongste Grootste Deurzakker doet veel in het sociale leven van ons goede dorp en bovendien onlangs nog redde hij enige levens uit een brandend huis. Dus.. In de zaal hing een voldaan gevoel, de juiste onderscheidingen bij de juiste mensen. Anneke en Henk, Angelique en Geert onze hartelijke gelukwensen en geniet er maar eens lekker van. Helemaal verdiend! Proost. Piet Soerier.

 

Prachtige pronkzitting voor jong, oud en ouderen in Ooij.

Henk Baron, lid van Verdienste, Geert Verriet Grootste Deurzakker en Ballenmakerspenning voor Diny Arntz.

De argeloze wandelaar in onze Ooijse dreven, hoort, al genietend van zijn sport, meestal wat gedempte geluiden van koeien, varkens, machines, een enkele tractor, voorts wat boten die zich via de Rivier een weg "omhoog" zwoegen naar onze vlijtige Ooster- en Zuiderburen en dat is het dan wel op een enkele fietser na. De laatste tijd was dat anders. Uit allerlei schuren en andere min of meer droge onderkomens klonk gehamer, getimmer en muziek, variërend van Salsa, Pop en Beat tot Wals en Bühnemars. Iedereen met een beetje zwier in zijn bast, voelde dat de tijd van de vrolijkheid en uitgelatenheid weer voor even was aangebroken. Je hebt dat nodig om dingen als Allerzielen en dat soort vergankelijkheidgevoelens oproepende herfstdagen, weer even tot leefbare proporties terug te brengen. En onze Ooijse Deurzakkers weten dat als geen ander. Zij hebben heel wat talent in huis zowel bij de jongere garde als bij de oude. De vraag is dan alleen, hoe ga je daar mee om, hoe presenteer je dat. Nou, daar hadden onze Steekdragende vrienden wel ideeën over. Dit keer maar eens in Las Vegas-stijl en dan zijn er weer bijna oneindige mogelijkheden, zeker als je weet dat ook het digitale tijdperk bij onze Deurzakkers heeft toegeslagen. Maar ook het aloude handwerk van masseren en grimeren van Hetty en haar kompanen, bewees weer eens tot verrassende resultaten te kunnen komen. Onze presenterende President (Zeger Stappershoef) was tot een ongekend knappe "Uncle Sam" omgewerkt, compleet met haardracht, glamour, sikje en vooral sportschoenen. Maar voordat hij echt tot leven kon komen was daar in de Jump (Sprong) het podium helemaal omgetoverd tot een theaterwerkplaats, waar de mensen van Evita jaloers op konden zijn. Compleet met een trap waar alleen echte diva's vanaf kunnen schrijden, zonder zich te moeten bedienen van een struikelend loopje. Samen met kattenwandeling (Catwalk) bleek dit een optreedparadijs voor onze Bühnebevolking. Ivo regelde licht en geluid en Ans Basten zorgde dat onze artiesten op tijd daar waren waar ze moesten zijn. Toen was het genieten, zowel zaterdags voor de jongeren en de volgende middag voor de ouderen. De Little Dolls, de jongsten van de dansgarde, openden prachtig met de sterrendans. Vervolgens kwam Harm Sanitra (Kamps) met "Mag gin naam hebbe" op het podium. Veel spitsvondigheden vonden hun weg naar de Zaal en "Mag gin naam hebbe" zong subliem de bijtende en frivole teksten over het leven van alle Ooijse dag. De ballade over de thuiskeer van onze laatste Ooijse gokverslaafde imponeerde meteen. De Twinkle Stars dansten bijna blindelings, zo perfect, bijna "in braille", zei mijn buurvrouw bij menig hoogstandje. Karin Streisand Verhoeven zong nadat zij op koninklijke wijze de trappen had genomen, majestueus haar "Over and Over again". Vervolgens was het de beurt aan Dr. Phyll, op doorreis door Nederland en even aanstekend in Ooij. Tiny Huijbers was zo goed om het betoog van onze Amerikaanse Spiegeloog te vertalen in algemeen beschaafd Ooijs, in Straatooijs en als het nodig was en in Schuttingooijs als dat bijdroeg aan de duidelijkheid. Beide heren waren goed op dreef en de zaal genoot hoorbaar. Juist voor het begin van de pauze kondigde Uncle Sam aan wie tot boerenbruidspaar het komend jaar zijn verkozen. Liesbeth Huisman en Sjors Büchner zijn binnenkort de gelukkigen voor even. Tot lid van verdienste werd Henk Baron benoemd en Geert Verriet bleek de grootste Deurzakker te zijn geworden. Henk vanwege zijn alom bekende dienstbetoon voor iedereen en Geert vanwege zijn grote inzet voor het dorp en voor het redden van levens dit voorjaar. Bij de Ouderenzitting ontving Diny Arntz zeer verdiend de Ballenmakerspenning. Zij verzorgt samen met de "ziekenboeg" het ziekenbezoek voor de Ooijse Ouderenbond, ook in het weekend in Huize Joachim en Anna, voedt de reiscommissie met goede ideeën, steekt veel tijd in het organiseren van fietstochten voor mensen op leeftijd en ga zo maar door, dus.. Beste mensen, Kanjers liever gezegd, hartelijk gefeliciteerd. De Loterij maakte 3 mensen gelukkig, nl de bezitters van lotnrs: 1441, 825 en 1040. "We zien wel aan het extra pilsje wie gelukkig is en dit kan delen", aldus de President. Daarna volgde de rest van het programma, de Little Dolls wederom met dans, Vooral Lynn maakte grote indruk door als een echte slangenmens haar kunnen te tonen Bij de afronding leek ze in een soort knoop te vallen, waar een normaal mens nooit meer uit zou komen. Knap werk. Noëlle liet een fraai stukje zangkunst horen en de illusionisten Johan en Martijn lieten zien dat je iemand na zijn onthoofding nog aardige dingen kunt laten doen. Bij de Ouderen liet de Play Backgroep aan de jongeren zien hoe zij Las Vegas zouden invullen. Stuk voor stuk kwaliteitswerk. Ook onze eigen Elvis Presleys lieten weer zien waar ze toe in staat waren. Het geheel eindigde met het klapstuk van de veiling, nl, de Frollies, die meesterlijk, een leuk stukje show, wisten neer te zetten. Deurzakkers en Sprong, bedankt, het was grandioos, even pauzeren met Sinterklaas, Kerst, Oud en Nieuw bij SVO en dan is het weer bijna zover. Tot dan, Piet Soerier.