17 september 2007

Proeven van Kunst

 

 Maandagmiddag was de officiële start van het culinaire kunst evenement Proeven van Kunst®  in Restaurant Chalet Brakkestein te Nijmegen. Onder de naam Proeven van Kunst® vullen veertien kunstenaars en veertien toprestaurants elkaar op een wel heel smaakvolle manier aan. Tijdens Proeven van Kunst® worden in de deelnemende restaurants gedurende tenminste twaalf maanden speciale ‘Proeven van Kunst®'-menu's aangeboden. De gerechten worden opgediend op een door de kunstenaar speciaal ontworpen onderbord, welke na afloop als uniek cadeau meegenomen mag worden. Met een gang langs de verschillende deelnemende restaurateurs kunnen liefhebbers zo een unieke collectie kunstborden bij elkaar sparen. Niet eerder heeft er in Nijmegen en omgeving een dergelijke samenwerking plaatsgevonden en de start ging dan ook niet onopgemerkt voorbij. De kunstenaars, restaurateurs en chef-koks waren aanwezig  met hun unieke kunstonderborden en gerechten. De Wethouder van Cultuur te Nijmegen, Mevr.  J.G. Kunst nam uit handen van Gerard Gielen, de initiatiefnemer van het project, het eerste onderbord in ontvangst. Bij de deelnemende restaurants behoren o.a. Hotel-restaurant 't Spijker in Beek, restaurant  La Brasse Golden Tulip Val Monte in Berg en Dal  en restaurant "In Geuren en Kleuren", in Berg en Dal. zie de foto's.
dscf8092dl