20 juli 2007

Pastoor van Mil weer thuis

 Na een lange reis met als startpunt op 10 juni de kerk van Leuth, keerde donderdagavond rond 19.00 uur pastoor Jan van Mil weer per fiets terug uit Santiago de Compostela in Noord-Spanje. Op de terugreis was de pastoor ook nog even via Lourdes in Frankrijk gegaan. Eigenlijk zou hij de terugreis per trein doen, maar omdat alles zo goed ging, besloot hij maar per fiets terug te keren. De reis was niet zonder problemen, zo moest hij onderweg een nieuwe fiets kopen, omdat zijn versnellingen het begaven en werden er goederen van hem gestolen. Daarbij verloor hij ook nog bagage, maar voor de rest verliep alles  (bijna ) naar wens. Slechts een beetje moe maar voldaan en heel enthousiast,  arriveerde de pastoor dan ook, na een tussenstop in Lommel en een bezoek aan zijn familie in Brabant, weer bij de pastorie in Leuth. Daar werd hij opgewacht door afgevaardigden van de beide parochiebesturen, de diaken en de koster. Ook Vox Virorum was aanwezig. Hij kreeg een lauwerkrans omgehangen en de gele trui. De foto is gemaakt bij zijn vertrek op 10 juni.  dscf2173dl