21 maart 2007

Museumpark Orientalis opent eigen theather

 dscf2715  Op 20 maart opende Museumpark Orientalis (voorheen het Bijbels openluchtmuseum)  haar deuren. Het museum deed dit met de opening van een nieuw theater, dat voor het eerst open gaat op zondag 25 maart! Het nieuwe theater is het onderkomen van Theater Madoc. Zij zullen ieder weekend een aantal voorstellingen ten tonele brengen. Ook zal Museumpark Orientalis voortaan het hele jaar geopend zijn. Verschillende evenementen, tentoonstellingen en activiteiten voor jong en oud zorgen in 2007 voor een gevarieerd programma. Dinsdagavond werd het theater geopend, door het doorknippen van een lint en een korte eerste voorstelling. zie de foto's


Publieksopening op 25 maart
Museumpark Orientalis opent dit jaar haar deuren met de presentatie van een eigen theater. Op zondag 25 maart is de officiële publieksopening van het theater, waarbij iedereen kennis kan maken met dit nieuwe project. Theater Madoc speelt dan om 13.00 uur en om 15.00 uur de voorstelling "Hercules". Deze voorstelling handelt over de zoon van Zeus, Hercules, en duurt zo'n 50 minuten.

Ontwikkelingen in Museumpark Orientalis
Na de opening van de spectaculaire en indrukwekkende introductieshow vorig jaar juni zullen in 2007 nieuwe projecten gerealiseerd worden. Als vervolg op de introductieshow worden in september 8 nieuwe multimediale stations gepresenteerd, waarin thema's als religie en gebed, religie en voedsel en religie en conflict worden aangesneden. Ook zal Museumpark Orientalis voortaan wisselende exposities neerzetten, zoals dit jaar een foto-expositie van Annie van Gemert over het moderne kloosterleven in Midden-Gelderland en een aantal kunstinstallaties van de joodse kunstenaar Joseph Semah.
Daarnaast zullen ook andere nieuwe vormen van verlevendiging in Museumpark Orientalis te zien zijn. Vanaf dit jaar zal de bezoeker niet alleen figuranten ontmoeten, maar zal een bezoek aan het museumpark een echte beleving worden door theatervoorstellingen van Madoc, verhalenvertellers en demonstraties. Wie wil er niet een Arabische theeceremonie meemaken en een Romeinse pottenbakker aan het werk zien!

Vaste plek voor Theater Madoc in Museumpark Orientalis
Deze winter is in samenwerking met Theater Madoc hard gewerkt aan de bouw van een theater in de linkerzijvleugel van het Binnenmuseum. Madoc zal hier ieder weekend op het podium staan met verschillende voorstellingen. Iedere zaterdag geven zij een voorstelling om 13.00 uur en iedere zondag zijn er voorstellingen om 13.00 uur en om 15.00 uur. De voorstellingen zijn GRATIS te bezoeken!
Naast "Hercules" zal Madoc in Museumpark Orientalis "Het Vogelmeisje", "Aangespoeld", "Repelsteeltje" en natuurlijk "Mariken van Nimweghen" opvoeren. Meer informatie over deze voorstellingen vind je op http://www.theater-madoc.nl/  Naast de wekelijkse voorstellingen is Theater Madoc ook te boeken door groepen en scholen.

Vanaf 20 maart 2007 is Museumpark Orientalis het hele jaar open. Er zijn verschillende evenementen, tentoonstellingen en activiteiten gepland, dus genoeg te beleven voor jong en oud.

Kom naar Museumpark Orientalis en laat je verrassen!

Museumpark Orientalis
Profetenlaan 2
6564 BL Heilig Landstichting
Tel. 024-3823110

http://www.museumparkorientalis.nl/