11 maart 2007

Michael van Gerwen dart in Kerstendal

 dscf0608  

De jeugdige kampioendarter Michael van Gerwen was zondag de publiektstrekker bij het Open Darttoernooi in Berg en Dal dat in Kerstendal gehouden werd. Dit dartwonder van 17 jaar stond 2 weken geleden nog tegenover Raymond van Barneveld. zie de foto's. 


Afgelopen 11 maart was er weer darten in Berg en Dal, het Open Darttoernooi in Kerstendal. Al tijdens het opbouwen van de proffesionele dartbanen kwamen de eerste jeugdspelers  voorzichtig binnenlopen en zodra er een baan stond die af was, werd deze dan ook dankbaar in bezit genomen door de dartspelers. Zo'n 20 jeugdspelers speelden in een Poulesysteem om de hoogste prijs, beker of medaille. De prijzen voor de jeugd werden uitgereikt door Michael van Gerwen, die ook het Darttoernooi in Berg en Dal wist te vinden om een pijltje mee te gooien. Om iets voor 13.00 uur stopte de inschrijving van de deelnemers en kon de computer de indeling van alle 102 spelers doen. Het darten om de hoofdprijs was begonnen! Na je eerste wedstrijd was gelijk duidelijk of je nog kans maakte op de hoofdprijs van 300 euro, of dat je via de verliezersronde nog een troostprijs van 75 euro mee naar huis kon nemen. De stemming zat er al gelijk goed in en het was gezellig druk in Kerstendal. De finale was een spannende wedstrijd tussen Jordy Terburg en Jermaine Hardeman die zo op de televisie gespeeld had kunnen worden, de tripple twintigers werden vele malen gevonden en uiteindelijk was Jordy de winnaar van het Berg en Dals open. De derde en vierde plaats werd gewonnen door Fons Hardeman en Robert Treffers. De verliezersronde werd gewonnen door Mario Friederichs. De hoogste finish, 136 punten, werd gegooid door Christian Overdijk. Al met al een geslaagd Darttoernooi op een vroege lentedag in mooi Berg en Dal.  Ferdinand Pol.  (zie zijn foto's)