15 januari 2007

Boetseren in Museum Mooi Nederland.

 dscf3717

In samenwerking met museum Mooi Nederland in Beek heeft Lotte van Campen uit Ooij het afgelopen weekend open dagen in het museum georganiseerd. Het hele weekend konden bezoekers kennis maken met aktiviteiten die het hele jaar door in en om het museum plaatsvinden. De tentoonstelling over de baksteenindustrie,de boetseercursussen in het museum voor jong en oud en een rondrit door de Ooijpolder met de zonnetrein van de stichting van Steen en Natuur werden druk bezocht.   zie de foto's

 

 

 Persbericht.

Kom kennismaken met het verleden en steek je handen in de klei!

Open dagen  Museum in Beek.

Op zaterdag 13 januari en zondag 14 januari houdt het museum Mooi Nederland in Beek open dagen. Op de open dagen zijn er drie activiteiten waar u aan kunt meedoen:

Kinderen en volwassenen  kunnen om 10 uur en om 14:00 uur  plaatsnemen aan de kleitafel en kennismaken met de boetseercursussen die in het museum worden gegeven. De cursussen worden gegeven door `KLEIGOED! ` en speciaal voor de open dag kan iedereen een eigen tegel maken. Om 9:00 uur en 13:00 geeft Wim Ebben een speciale rondleiding en toont prachtige oude filmpjes over de baksteenindustrie van de Ooijpolder.  Wie zin heeft in een ritje kan tegen vergoeding mee met het zonnetreintje. Speciaal voor de open dagen rijdt de zonnetrein vanaf het museum naar de Ooijpolder, alwaar restanten van de steenindustrie worden getoond. De prijs voor een rit van een uur is € 3,50 voor volwassenen en € 1,75 voor kinderen tot 12 jaar. Deelname aan de kleitafel en de rondleiding zijn gratis.

Van 9:00 tot 15:30  is dus iedereen welkom met interesse in  geschiedenis, natuur én een creatieve geest.

In Museum Mooi Nederland geeft de stichting Van Steen en Natuur een beeld van de grotendeels verloren gegane stenenindustrie in de Ooijpolder. Ofschoon het nodige is verdwenen, geldt de Ooijpolder als een van de gebieden waar nog veel van de baksteenindustrie te zien is. Zo zijn er de arbeidershuisjes langs de dijk, restanten van oude veld- en ringovens en in Erlecom staat een van de modernste steenfabrieken van Europa, waarin een zogenaamde tunneloven zo'n 1,1 miljoen stenen per week gebakken worden. Het museum heeft gidsen en vrijwilligers die met een zonnetrein door diverse gebieden rijden.

De cursussen KLEIGOED! zijn vooral geschikt voor iedereen die wil leren boetseren en voor mensen die nieuwe inspiratie zoeken. De ruimte is ingericht met speciale kleitafels en uw werk wordt gebakken in een professionele keramiekoven. De cursussen zijn van januari t/m juni. Inschrijven voor diverse losse workshops is ook mogelijk. In de groepen voor volwassenen zijn alle leeftijden welkom ( de oudste is nu 86! , dus dames en heren ga de uitdaging aan. Speciaal voor kinderen (vanaf 6 jaar) is er elke laatste woensdagmiddag van de maand een kleicursus van 14:00- 15:30.

 De cursussen worden gegeven door docente Lotte van Campen. Van Campen werkte o.a. als docente `beeldend vormen` op de HAN in Nijmegen, geeft kunstlessen op basisscholen en had jarenlang succesvol een kinderatelier binnen een kinderdagverblijf. Zij heeft gestudeerd aan de kunstacademie en is 1e graads docent beeldend vormen (tekenen en handvaardigheid.)

Wilt u meer informatie of deelnemen aan de open dag?

Kom dan naar het museum op zaterdag 13 januari en zondag14 januari. Volwassenen en kinderen zijn welkom aan de kleitafel van 10:00-11:30 en van 14:00- 15:30.

Inschrijven voor workshops of cursus: mail lottevancampen@orange.nl. Bellen kan ook op 06-42828689

De rondleidingen van Wim Ebben zijn op beide dagen van 9:00-9:45 en van 13:00-13:45

Treininfo: Museum en de VVV: van Randwijckweg 2 Beek-Ubbergen VVV: 024-6842609

Steen en natuur: 024-6631311 www.steenennatuur.nl