24 oktober 2006

Ganzen in het maanlicht

 

HONDERDEN GANZEN IN HET MAANLICHT

Volle maanwandeling door de Millingerwaard

ark

 

Ongetwijfeld heeft u ze al gezien of gehoord. De duizenden ganzen die de afgelopen weken over Nijmegen en de Ooypolder trekken. Ze rusten uit van hun lange reis over Europa en foerageren in de weilanden en op de akkers rond de stad, om voldoende energie te vergaren weer verder te vliegen. Sommige groepen vinden het welletjes en brengen hier de winter door. Op zaterdag 4 november voert een struintocht door het donker van de Millingerwaard, ons langs de rustplaats van de dieren.

avondlucht_-comp

 

Foto: Twan Teunissen, ARK Natuurontwikkeling

 

PERSBERICHT (vervolg)

 

 

 

 

En natuurlijk zien we meer dan alleen ganzen: de Koniks en Gallowayrunderen die rondlopen in dit formidabele natuurgebied. Of misschien horen we het geblaf van reeën en de waarschuwingssignalen van de ruim veertig bevers die in de Millingerwaard leven: een luide pets op het water met de grote staart van de dieren. Deelname is € 5,00 per persoon, aanmelden noodzakelijk. De tocht duurt van 18.00 tot 20.30 uur en start vanuit het Wilderniscafé. Voor meer informatie en opgave, tel: 0481 – 431385 of wilderniscafé@stichtingark.nl