17 september 2006

Veteranen dragen vaandels over

 

dscf9452

 

De Market Garden veteranen dragen hun vaandels over aan het  Bevrijdingsmuseum in Groesbeek .Zondagmiddag heeft de  de ‘Market Garden Veterans Association' haar vaandels overdragen aan en laten opleggen in het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945. Enkele honderden Britse veteranen en vele gasten waren daarbij aanwezig. Het was voor de oud-stijders een ongekend emotionele gebeurtenis om hun vaandels achter te laten in het gebied van de slagvelden waarop zij vochten. Maar zij willen dat heel graag, om ook de jonge generaties in Nederland en Europa het belang te laten zien van deze geschiedenis en zijn vrijheidsboodschap. zie de foto's

 

        De Market Garden veteranen dragen hun vaandels over aan

                           het  Bevrijdingsmuseum in Groesbeek

 

Op zondag 17 september a.s. zal de ‘Market Garden Veterans Association' zijn vaandels overdragen aan en opleggen in het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945. Enkele honderden Britse veteranen en vele gasten zullen daarbij aanwezig zijn. Het is voor de oud-stijders een ongekend emotionele gebeurtenis om hun vaandels achter te laten in het gebied van de slagvelden waarop zij vochten. Maar zij willen dat heel graag, om ook de jonge generaties in Nederland en Europa het belang te laten zien van deze geschiedenis en zijn vrijheidsboodschap.

Nooit eerder zijn er in zo'n grote getale vaandels van veteranen naar Nederland overgebracht. Het gebeurt juist nu omdat door de hoge leeftijd van de mannen de bestaande branches (afdelingen) de komende jaren langzaam maar zeker zullen worden ontbonden. Het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek leek hun de beste plek de vlaggen te conserveren en te tonen aan het publiek. 

De indrukwekkende overdracht van de eerste vier vaandels (van totaal 9) zal op 17 september a.s. plaatsvinden tijdens een grote ceremonie op het voorterrein van het museum. Aankomst veteranen: 14.30 uur. Plechtigheid: 15.00-16.00 uur. Meteen daarna worden de vaandels geïnstalleerd in de vaste tentoonstelling van het museum en zijn ze ter plekke voor de veteranen en het publiek te bewonderen.