3 juni 2005

Koningin Beatrix bezoekt Nijmegen en de Ooijpolder.

Beatrix in Nijmegen en de Ooijpolder.
Op vrijdag 3 juni bracht koningin Beatrix i.v.m. haar 25 jarig regeringsjubileum, een bezoek aan Nijmegen en de Ooijpolder.
Lees meer… DSC_1470.JPG DSCF1689.JPG of Bekijk de foto's

???

Nadat de koningin per helicopter bij de verkeerspost van Rijkswaterstaat te Weurt was aangekomen en na een bezoek aan deze verkeerspost en na een gesprek met de provinciebestuurders, ging ze aan boord van het Directievaartuig van Rijkswaterstaat, waarna ze rond 14.00 uur op de Waalkade arriveerde.??? Daar werd ze verwelkomd door burgemeester Guusje ter Horst. Per koets ging ze vervolgens???via de Voerweg, waar Living Statues op geweldige wijze 2000 jaar Nijmegen vertoonden,???in de richting van Museum Het Valkhof, waar ze de expositie, Het mooiste van Romeins Nederland, bezocht.??? Na enige tijd verliet ze Nijmegen per koninklijke touringcar, waarna ze in de Ooijpolder, nabij de veeoversteek in de Ooijse Bandijk ontvangen werd door burgemeester Paul Wilbers van Ubbergen. Ter plekke liet ze twee kuddes Konikspaarden los om zo duidelijk te maken, dat de nieuwe natuur ook Nijmegen heeft bereikt. Met vervolgens nog een bezoek aan het Persings kerkje in Persingen, beeindigde ze haar bezoek aan de Ooijpolder, waarna ze per helicopter, net voor het daarop volgende onweer, de Ooijpolder weer verliet.