14 april 2012

BEELDENEXPOSITIE in de Bibliotheek Groesbeek

BEELDENEXPOSITIE in de Bibliotheek Groesbeek :

 

Nu, vanaf 12 april tot 12 mei 2012 exposeert Twan Elissen een 60-tal beelden en beeldjes  in de bibliotheek, waar hij, als lid, zelf ook graag komt. Beeldhouwen is sinds een aantal jaren een boeiende hobby voor hem geworden. Hij is lid van Pietra in Nijmegen, een vereniging van amateurbeeldhouwers, die samen in een atelier werken en ook samen exposeren. Hij heeft eerder beelden geexposeerd in de bibliotheek, nl eind 2007.Ook deed hij eerder mee aan de Kunstroute Groesbeek in 2004 en 2006.

Zijn beelden zijn vooral figuratief  van aard, dwz  hij gebruikt meestal de menselijke gestalte en uitdrukking in zijn beeldvorming. In zijn behoefte om iets uit te drukken gaat hij niet doelgericht maar eerder intuitief  te werk.Hij heeft het naar zijn zin  als de steen/ het beeld in zijn beleving iets waardevols gaat uitdrukken. Dat maakt voor hem het beeldhouwen ook zo boeiend en daarom zijn de beelden hem ook dierbaar.

De kleine mini beeldjes zijn voor hem door datgene wat ze uitdrukken dan ook zeker zo waardevol als de grotere. Kortom, de beeldeneexpositie is een bezoek aan de bibliotheek meer dan waard.

U hoeft geen lid te zijn van de bieb om de beelden te komen bekijken. De toegang is gratis. Iedereen is van harte welkom, echter alleen tijdens de openingstijden: ma. t/m vrijd. van 14.00 uur tot 17.30 uur;di. en vrijd. zelfs tot 20.00 uur ’s avonds; op zat. ’s ochtends van 10.00 uur tot 13.00 uur; zondags gesloten. Adres : Kloosterstraat 13 .Tel.024 3971943 .