13 augustus 2022

Echtpaar Sillissen uit Goesbeek 60 jaar getrouwd

het diamanten bruidspaar met locoburgemeester Barber.

Op 11 augustus vierde het echtpaar Sillissen-Hopmans uit Groesbeek hun 60 jarig huwelijk. Voor deze gelegenheid was wethouder Ria Barber, als locoburgemeester naar de Stationsweg in Groesbeek gekomen om het echtpaar namens de gemeente Berg en Dal te feliciteren. Voor de ze gelegenheid had ze een ingelijste kopie van de huwelijksakte van het echtpaar meegebracht alsmede een bloemstuk. Diamanten echtpaar, van harte gefeliciteerd! Frans Bootsma maakte de foto. Van harte gefeliciteerd!

8 augustus 2022

Nieuwe waterwagen voor brandweer Ubbergen.

De vrijwillige brandweer meldde vorige week: “Gisteravond was het dan zo ver, onze nieuwe waterwagen werd afgeleverd op de post. Nu kunnen we gaan oefenen en de auto eigen maken. Na deze oefen periode volgt er nog een zogenaamde 30 dagen beurt door de leverancier. Dit houd in dat alle eventuele punten die wij tegen komen dan nog opgelost kunnen worden”. Veel succes!

7 augustus 2022

Familie Jeu de Boules toernooi in Ooij

Op zondag 8 augustus 2022 is voor de 14e keer dit familietoernooi georganiseerd door Jan Awater en Ada Basten op de Jeu de Boulesbaan te Ooij. De bedoeling van dit toernooi is dat eigen leden van de club familieleden of kennissen kunnen uitnodigen om tegen elkaar te spelen. Er waren 22 teams van ieder 2 personen  op de been gebracht. De dag was ingedeeld in 3 ronden verdeeld over 7 banen. Het was een spannende maar vooral  een sportieve  gezellige dag, met heerlijk weer. Om 15.30 uur was de wedstrijd ten einde. Wim de Haas had zijn handen vol om de winnaars aan te wijzen. Dit waren

  • Marietje van den Brink 20 punten.
  • Herman de Haas 1 punten.
  • Annie van den Brink 13 punten.  Na loting.

De gehele dag werd op de gevoelige plaat vastgelegd door Herman Leensen. Na de gezamenlijke maaltijd ging een ieder om 18.30 uur huiswaarts. ZIE DE FOTO’S

7 augustus 2022

Piet van der Zwaluw uit Millingen aan de Rijn overleden

Na een kort ziekbed is afgelopen dinsdag, 2 augustus, op 87 jarige leeftijd overleden: Piet van der Zwaluw. Woonachtig in Millingen aan de Rijn en echtgenoot van Marietje van de Zwaluw-Wieleman. Samen met hun kinderen, Frank en Els en Petra en Sjarel en kleinkinderen Stefan, Milo en Anisa nemen zij afscheid van Piet met een Heilige Mis in de kerk in Millingen aan de Rijn. Deze mis vindt plaats op woensdag 10 augustus om 11:00 uur. Aansluitend wordt Piet onder begeleiding overgebracht naar rouwcentrum & crematorium Jonkerbos in Nijmegen. Om 13:30 uur zal daar de afscheidsceremonie plaatsvinden.   

 

6 augustus 2022

EHBO en reanimatiecursus.

Iets voor u..? Als er iets mis gaat…weet u, wat u moet doen..? Vindt u het belangrijk dat, als u iets overkomt, u goed geholpen wordt? Ongelukken gebeuren dagelijks, op het werk, in het verkeer maar ook in en rond het huis. Tijdens het werk voelt een collega zich niet goed…is het een beroerte, zijn hart?
Kunt u wat doen? Weet u, wat u moet doen, als iemand iets overkomt zoals snijwond, verbrandingen, hartfalen, botbreuk, verslikking etc.? Zorg, dat u voorbereid bent. Lees hier onder verder                                                                           

 

Lees verder...
6 augustus 2022

Marieke en Boerenmaasjazz spelen op 14 augustus bij de Thornsche Molen

Marieke en Boerenmaasjazz

Boerenmaasjazz en Marieke gaan op zondag 14 augustus in het kader van hun Grande Zomertoer muziek maken op het terras met het fabelachtige uitzicht van de Thornsche Molen in Persingen. Het concert begint om 14.30 uur. Ze spelen tot ongeveer 17.00 uur. Het trio brengt herkenbare jazzmuziek met af en toe een uitstapje naar pop. De Beekse zangeres en songwriter Marieke (maar ook actief als dirigent en muziekdocent) is het stralende middelpunt, die veel pijlen op haar muzikale boog heeft. Ze brengt regelmatig albums en singles met eigen werk uit, maar met Gerard de Boer (sax) en Thed Maas (trompet) zingt ze overwegend jazz. De toegang tot het zonovergoten terras van de Thornsche Molen is gratis: wie aansluitend van de uitstekende keuken wil genieten, doet er wellicht verstandig aan even te reserveren: 024-6792399 (dethornschemolen.nl). Zondag 14 augustus; Thornsche Molen; Aanvang 14.30 uur;  Marieke en Boerenmaasjazz;

2 augustus 2022

Reparatie Ooijse kerkklokken en Parochiefeest.

De uurwerken van de klok van de Ooijse Sint Hubertuskerk gaan 15 augustus op transport om daarna weer glimmend terug te keren in Ooij. De klok staat al maanden stil en daarna komt alles weer goed. De dag er voor op 14 augustus wordt in het Kulturhus van Beek het parochiefeest ter ere van Maria Hemelvaart gevierd met een Heilige Mis voor alle parochianen. Aanvang 10.30 uur m.m.v koor gevormd door leden van alle koren uit de parochie.

29 juli 2022

Werkzaamheden Wilhelminaplas in Ooij

In de week 33, 15 augustus, wordt er gestart met de sanering van de Wilhelminaplas in Ooij. In de jaren 70 is daar veel beton in de oevers verwerkt en dat gaat men nu zoveel mogelijk verwijderen. Vitens zal daar aan de Wilhelminastraat dan ook een begin maken met het verwijderen en vervangen van de asbestleidingen.  Op voorhand is men nu al begonnen met de voorbereidingswerkzaamheden, zoals het verwijderen van de struiken en de bomen aan die kant van de plas. De andere bomen worden beschermd  en afgezet met hout, zolang de werkzaamheden duren.

29 juli 2022

Beek nam op grootse wijze afscheid van Niels Groothuijse.

De uitvaartstoet loopt langs de JOP in Beek bij het Kulturhus

Honderden mensen hebben vrijdagmiddag in Beek op indrukwekkende wijze afscheid genomen van de 20-jarige Niels Groothuijse die vorige week zaterdag bij een ongeval op de Nieuwe Rijksweg in Beek om het leven kwam. Dat Niels erg geliefd was bleek wel uit deze grote grote belangstelling. Aan het begin van de middag hadden zich bij het  Kulturhus in Beek honderden mensen verzameld om aan te sluiten bij de rouwstoet. Familie, vrienden en bekenden van Niels liepen voorop in de rouwstoet, welke begon bij zijn ouderlijk huis en eindigde bij Sous Les Eglises, waar een bijeenkomst werd gehouden om het leven van Niels te vieren. Onderweg naar Hotel Café Sous les Eglises, waar een herdenking plaats vond, werd even stilgehouden bij de Jongeren OntmoetingsPlek bij het Kulturhus, waar Niels ook een belangrijke rol in heeft gespeeld bij de totstandkoming, waarna de stoet steeds groter werd. Vanwege de beperkte zitruimte binnen, was de herdenking bij Sous les Eglises ook buiten op een groot scherm te volgen. Na afloop werd er een erehaag gevormd tussen het café en de kerk om Niels de laatste eer te bewijzen. De uitvaart had verder in besloten kring plaats. zie de foto’s.