21 maart 2018

Niet iedereen stemt voor referendum

In het stembureau in dorpshuis de Sprong te Ooij waren woensdag rond 12.30 uur 450 personen geweest die hun stem voor de gemeenteraad hadden uitgebracht en slechts 400 stemmen voor het referendum. In tegenstelling tot andere jaren was het stembureau nu verplaatst naar een kleinere zaal en was er nog slechts 1 stembureau tegenover 2 in voorgaande jaren. Er kan nog tot 21.00 uur gestemd worden.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
21 maart 2018

Marian van’t Hullenaar – Seegers overleden

Afgelopen zondag 18 maart is Marian van’t Hullenaar – Seegers uit Berg en Dal plotseling op 71 jarige leeftijd overleden. Ze was die dag een fotoreportage aan het maken voor het weekblad “De Brug”. Maar ze heeft haar hobby die dag niet af kunnen maken. Op één van de mooiste plekjes van Nijmegen heeft zij een hartstilstand gekregen. Bijna iedereen in de gemeente Berg en Dal en Nijmegen is haar wel eens tegengekomen met haar fototoestel. Ze was altijd onderweg om ergens in de omgeving foto’s te maken. We wensen haar man Ton en de rest van de familie en vrienden heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.  De plechtige uitvaartdienst wordt gehouden op zaterdag 24 maart om 10:30  uur in de parochiekerk O.L. Vrouw van het Heilige Hart, Oude Kleefsebaan 123 te Berg en Dal. 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
20 maart 2018

Bloemschikken met mantelzorgers Berg en Dal

Ruim 20 mantelzorgers uit de gemeente Berg en Dal hebben dinsdagmiddag paasstukken gemaakt  bij ’t Fuske in Millingen tijdens een workshop verzorgd door de Pottenkijker uit Millingen aan de Rijn. Namens de gemeente Berg en Dal was wethouder Sylvia Fleuren aanwezig en zijn had aan het einde van de workshop nog een verrassing voor de deelnemers. Een paashaas van chocola. 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
20 maart 2018

Missa in mysterium in Ooij goed bezocht

Op maandag 19 maart 2018 bleken velen uit Beek, Ooij en Leuth en zelfs enkelen daarbuiten de sprong te wagen naar De Sprong in Ooij om daar een avond bij te wonen rond de Missa in mysterium, een katholieke Mis, waarin Herman Finkers het mysterie van Christus alle ruimte geeft, hetgeen in de kerk zo ook bedoeld is. De avond bestond uit het gezamenlijk bekijken van de opname hiervan en napraten hierover onder het genot van een kop koffie. Dit initiatief is – met goedkeuring van pastoor Henk Janssen – door de torengroep van Ooij en kapelaan Rudo Franken gezamenlijk opgepakt om mensen uit Beek, Ooij en Leuth met elkaar samen te brengen rond geloof. De Missa in mysterium bleek bij de 90 belangstellenden herkenning en waardering op te roepen. In het nagesprek kwamen ideeën en gedachten naar voren voor het vieren van de Mis. Het was tevens een opstap voor de kapelaan om mensen warm te maken voor de vieringen van de Goede Week en Pasen, waarin het Christusmysterie bijzonder wordt gevierd. Mensen waren erg blij met de folder, met daarin deze vieringen en de uitnodiging voor deze avond, die door de Spar huis aan huis is verspreid in Beek, Ooij en Leuth. Via deze folder kunnen mensen zich ook aanmelden voor een taak tijdens deze vieringen.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail Lees verder...
20 maart 2018

Pepijn Lemmens Pupil van de Week

Zondagmiddag 18 maart 2018 speelde SC Millingen 1 haar competitiewedstrijd op Sportpark De Hove tegen DIO uit Druten, uitslag 1 – 1. Pepijn (7) was die dag Pupil van de Week. Zijn ouders zijn Christiaan Lemmens en Claudia Ebben. Hij vond het best een beetje spannend. Zijn favoriete club is NEC en Ronaldo is zijn grote voorbeeld. Zelf speelt Pepijn in het pupillenteam JO9-3 van SC Millingen en hij staat op het middenveld. Vanaf daar weet hij regelmatig een doelpunt te scoren. Om nog beter te leren voetbalen, voetbalt hij ook zondagmorgen bij de VAM (Voetbal Academie Millingen). Wie weet, zien we Pepijn over een paar jaar in het 1e team van SC Millingen! JAC SC Millingen. Foto’s: Nancy Huls

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
20 maart 2018

Merain “Celtic Ways” een sfeervol Iers concert in het Witte Kerkje, Ubbergen

Merain “Celtic Ways”  houdt op 14 april a.s., om 20.00 uur een sfeervol Iers concert in het Witte Kerkje, Ubbergen.Wie aan Ierland denkt, denkt aan mystieke landschappen, gastvrije mensen en adembenemende muziek. Merain (zang, viool, Keltische harp) heeft voor haar concerttour Celtic Ways de prachtigste Ierse muziek verzameld en toert daarmee langs de mooiste witte kerkjes in Nederland. Laat u in deze prachtige kerk in Ubbergen meevoeren in Merain’s verfijnde Ierse sferen vol melancholie en vrolijkheid. Met dit concertprogramma biedt Merain een caleidoscopisch kijkje in de diversiteit van de Ierse muziektraditie, van barok tot pop. Op het programma staan traditionele Ierse liederen en melodieën, zoals ‘Come by the Hills’ en ‘Siúil a Rún’ die de dames van Merain in geheel eigen arrangementen spelen. Daarnaast voeren zij u terug naar de tijd van de barokharpisten Connellan en O’Carolan. Ronduit verrassend zijn hun akoestische covers van Enya, U2 en Luka Bloom. Kortom, een prachtig afwisselend muzikaal spektakel met verrassende bewerkingen, fascinerende toelichtingen en natuurlijk het aanstekelijke speelplezier van Merain.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail Lees verder...
20 maart 2018

Kandidaten Polderbreed, gemeente Berg en Dal

De Politieke partij Polderbreed (gemeente Berg en Dal) liet ivm de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart a.s. het volgende weten. Er staan weinig kandidaten uit de Polder op de lijsten voor de verkiezingen en zeker niet op verkiesbare plaatsen. Op Lijst 6 Polderbreed staan kandidaten uit alle polderkernen. Deze “gouden collage” toont u er een aantal per polderkern: Kekerdom: Henk Kummeling, Ruud Schaminee en Jan Leijn. Millingen aan de Rijn: Jolanda Tissen, Geert Ubbink, Corrie Megens en Marinus Wijnsma. Ooij: Miengske Borremans, Maarten Ernst, Annelies Visser en Ria Barber. Leuth: Robert Houkes, Annelies Zegers, Geert Keukens en Hennie Driessen.

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
18 maart 2018

Derby SVO1 tegen VVLK 1 eindigt in 2-1

Met een 2-1 eindstand heeft SVO uit Ooij de de “Polderderby” zondagmiddag tegen VVLK uit Leuth gewonnen. In de eerste helft kwam VVLK in de 11e minuut op voorsprong met een doelpunt van Quinn Wieland.  3 minuten later was het Levi Verriet die voor de gelijkmaker zorgde. Beide teams waren zeer aan elkaar gewaagd maar in de 2e helft was het toch SVO dat voor het beslissende doelpunt zorgde. Door een doelpunt van Joris Weeren in de 49ste minuut won SVO met 2-1 van VVLK. En dat bij een snerpende kou. Maar ondanks die kou was er behoorlijk veel publiek en daarmee ook heel veel scheidsrechters, althans ze lieten vaak duidelijk horen wat ze van de wel of niet genomen beslissingen van de echte scheidsrechter vonden. Ondanks enkele gele kaarten en een rode kaart was het een mooie wedstrijd en was er na de wedstrijd geen wanklank meer te horen en werd er een feestje gebouwd in de kantine van SVO met muziek van DJ Jos. Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden voor de zaterdag overleden erelid van VVLK Piet Jansen. De spelers droegen een rouwband. zie de foto’s deel 1deel 2 ; deel 3

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
18 maart 2018

Politieke partijen profileren zich in de dorpen.

Zo vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen van aankomende woensdag trotseren campagneteams van politieke partijen de kou, of ze hadden iets meer geluk en stonden in een overdekt winkelcentrum, om de voorbijganger te overtuigen van partijstandpunten. zo meldde de Gelderlander op hun website. Ook in de gemeente Berg en Dal waren ze actief. Zo stond de partij Polderbreed bij de Plus van Nico de Witt in Beek en bij Spar Looijschelder in Ooij. Maar zij hadden geluk. Zij mochten binnen in de winkel staan. Ook in Millingen was dat het geval met GJS. Zij stonden binnen bij Albert Heijn. Zie de Gelderlander.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
17 maart 2018

Jaarconcert Muziekgezelschap Edelweisz in Berg en Dal

‘Edelweisz door de jaren heen’. Dat is het thema van het jaarconcert van Muziekgezelschap Edelweisz uit Berg en Dal. Ieder jaar verzorgt Edelweisz een groot concert in Dorpshuis Kerstendal in Berg en Dal. Dit jaar is het concert op zaterdagavond 24 maart. Alles op het programma heeft te maken met het 90-jarig jubileum van Edelweisz dat dit jaar gevierd wordt. Er wordt muziek gespeeld van vroeger, maar er staat ook nieuwe muziek op de lessenaar. Tussen de geprogrammeerde stukken door worden beelden getoond van Edelweisz door de jaren heen. Het orkest staat onder leiding van Theo Jetten. Het concert begint om 19.30 uur en is in Dorpshuis Kerstendal, Kerstendalseweg 17 in Berg en Dal. De toegang is gratis. Voor meer informatie over Edelweisz kunt u terecht op de website www.edelweisz-bergendal.nl of op onze Facebookpagina www.facebook.com/muziekgezelschapedelweisz.

 

Tot zaterdag 24 maart!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail Lees verder...