8 juli 2024

Nieuw lid Raad van Toezicht museum De Bastei

Met ingang van 1 juli treedt Hendrik Ermers toe tot de Raad van Toezicht van De Bastei in Nijmregen. Hij volgt Maarten van Schaik op, die na een volwaardige zittingstijd terugtreedt uit de Raad. De Raad van Toezicht van De Bastei is zeer verheugd om Hendrik Ermers in zijn midden te verwelkomen. Ermers is bedrijfskundig directeur van het centrum voor Hersenen en Zintuigen bij het Radboudumc. Hij kijkt ernaar uit om aan de slag te gaan in de museale sector: ‘Ik wil me graag inzetten om dit prachtige museum verder uit te bouwen voor een mooie toekomst’. Hij ziet De Bastei als een inspirerend en uitnodigend museum voor het brede verhaal van het leven aan de rivier, waar het rijke verleden inspiratie en lering kan bieden voor de toekomst.De Raad en het museum danken Maarten van Schaik voor zijn jarenlange, gemotiveerde inzet voor De Bastei, met name op financieel gebied. Zij zijn hem zeer erkentelijk voor zijn grote betrokkenheid en expertise, en zijn ervan overtuigd dat zij met Hendrik Ermers een waardige opvolger voor hem hebben gevonden.