23 juni 2024

BoerenMaasjazz & Marieke & Gasten bij hotel t’ Spijker Beek

Boerenmaasjazz en Marieke met gastvioliste Roos Vermeulen.
Zondagmiddag was er een optreden van Boerenmaasjazz en Marieke en gasten op het terras van Hotel Spijker in Beek. Marieke zong weer de sterren van de hemel en deed dat met zichtbaar veel plezier. Marieke van Ruitenbeek is een veelzijdig zangeres, die zich in tal van stijlen thuis voelt. Met haar frisse Nederlandstalige muziek weet Marieke mensen te raken. In 2019 bracht ze haar debuutalbum ‘Ongelofelijk Fantastisch’ uit en ze blijft aan de weg timmeren. Soms met anderen zoals bij Boerenmaasjazz. In deze samenstelling zingt ze voornamelijk jazz, begeleid door een combo uit de computer en geflankeerd door de geroutineerde muzikanten  Gerard de Boer en Thed Maas op respectievelijk saxofoon en trompet. Het trio bracht herkenbare jazzstandards, Franse chansons en popliedjes. Deze keer was er bovendien een  gastspeler, Roos Vermeulen op viool . zie de foto’s