22 juni 2024

Feest der Kampioenen gemeente Berg en Dal

De kampioenen met links wethouder Erik Weijers.

Vrijdagavond zijn diverse jeugdkampioenen (22 teams of individuelen)  gehuldigd op het Dorpsplein in Groesbeek voor het gemeentehuis. Tijdens het Feest der Kampioenen huldigde de wethouder Sport, Erik Weijers, de aangemelde jeugdteams en individuele junioren die in het seizoen 2023-2024 kampioen zijn geworden. Naast de uitreiking van de medailles aan de kampioenen was er in de pauze een demonstratie van een ‘panna koning’. Van buiten Groesbeek, Horst en Breedeweg , hadden alleen Top Judo Nijmegen en vijf jeugd teams van Switch’87 Millingen zich aangemeld. Na de huldiging van alle kampioenen was er nog een loterij met als hoofdprijs een gesigneerde set handschoenen van de beste keeper van Nederland, Jasper Cillissen.    zie de foto’s van Herman Leensen.

1.Switch’87, N2. Volleybal. Leeftijdscategorie 7/8 jaar. 3 Spelers (Rik Jayra en Isla). ampioen in CMV Rivierenland niveau 2 1e klasse A. Dit zijn de winterkampioenen niveau 2! Dit team ging halverwege de eerste helft van het seizoen van 4 naar 3 spelers waardoor de overige drie net iets harder moesten knokken. Het zorgde wel voor een mooie overwinning en het kampioenschap!

 1. De Horst E2: Korfbal. Leeftijdscategorie: 8-10 jaar. 9 spelers. Kampioen Najaarscompetitie Veld. De E2 is in de najaarscompetitie veld kampioen geworden. Alle 6 de wedstrijden werden gewonnen, dus ze zijn ongeslagen kampioen. In totaal werden er 40 doelpunten door de meiden gemaakt en zij kregen er maar 9 tegen. Het is een hecht team dat van teamgenoten naar vriendinnen is gegroeid.
 2. Iris Nieuwenhuis; Top Judo Nijmegen; Judo; Leeftijd: 13 jaar. Iris judoot bij Top Judo Nijmegen en is 14 oktober 2023 voor het 2e jaar op rij Nederlands kampioen geworden in haar eigen leeftijdsklasse (-15 jaar), daarnaast heeft ze afgelopen 17 februari een knappe zilveren medaille gewonnen op het NK in een hogere leeftijdsklasse (-18 jaar). En vorige week heeft heeft Iris met het meidenteam van Top Judo Nijmegen in Nijmegen het Nederlands Kampioenschap -15 jaar in de wacht gesleept.

4 Switch’87, N2 ; Volleybal. Leeftijdscategorie 7/8 jaar. 3 spelers (Norah, Mika en Kaj) . Kampioen in CMV Rivierenland niveau 2 1e klasse B; Dit was een makkelijke winst! Dit team vloog door de tweede seizoenshelft, met maar liefst 12 punten verschil op de nummer 2 werden zij in april niveau 2 kampioenen!  

Groesbeekse Boys, JO10-1. Voetbal. Leeftijdscategorie: JO10-2. 8 spelers. kampioen 4e Klasse. Het team is het seizoen moeizaam begonnen. Het ging het naarmate het seizoen vorderde echter steeds beter, waarbij verschillende spelers steeds beter gingen spelen. Dit resulteerde in een ongeslagen fase 4 van het seizoen en het kampioenschap.

 1. Ikaros, Niveau 4. Volleybal. Leeftijdscategorie 8 t/m 11 jaar; 5 spelers. kampioen in Niveau 4. Niveau 4 begon de tweede helft van het seizoen met een nieuw samengesteld team. De eerste wedstrijden moesten de spelers nog wat op elkaar inspelen, maar ze vormden al snel een goed team. Ze wonnen steeds meer wedstrijden. Uiteindelijk wist Ikaros niveau 4 ook de laatste wedstrijd tegen de koploper Touche te winnen en is daardoor kampioen geworden. Lars, Sam, Anna, Hayleigh en Kiki proficiat!

7 De Horst, E3. ; Korfbal. Leeftijdscategorie: 8-10 jaar, 6 spelers. Kampioen Voorjaarscompetitie Veld. De meiden van de E3 zijn ongeslagen kampioen geworden. Met mooie combinaties waaronder het “E3tje” wisten ze menig doelpunt te scoren

 1. De Treffers, MO 11-1. Voetbal. Leeftijdscategorie: Meisjes onder 11. 11 spelers, Kampioen 4e Klasse, derde periode. De meiden zijn heel fanatiek en enthousiast. Ze zijn kampioen geworden als enige meidenteam in een jongenscompetentie. Er volgde een feestje en rit in een huifkar door het dorp. En later ook een kampeerfeest!!
 2. Switch’87 N3.1. Volleybal. Leeftijdscategorie 7/8 jaar. 3 spelers (Xaja, Tom en Romee) Kampioen in CMV Rivierenland niveau 3 1e klasse A. Winterkampioenen, Dit team heeft het spannend gehouden tot op de laatste wedstrijd. De set punten waren gelijk maar dankzij de ontzettend hoge puntenscore werd dit team de verdiende kampioen!
 3. De Horst, D2. Korfbal. Leeftijdscategorie: 10-12 jaar, 12 spelers. Kampioen voorjaarscompetitie Veld. De Horst D2 heeft een supergoed seizoen gedraaid. In de najaars-competitie veld werden we met 1 punt minder 2e achter onze eigen D1, en in de zaalcompetitie kwamen we net 2 punten tekort voor het kampioenschap. Maar in de voorjaarscompetitie-veld lukte het dan eindelijk om het kampioenschap (ongeslagen) binnen te halen. Samen met de D1 is het een geweldige seizoen geweest, veel lol en gezelligheid, een super opkomst bij trainingen en een top-inzet bij de wedstrijden.
 4. Groesbeeks Glorie, C1. Handbal. Leeftijdscategorie C Jeugd, 11 speelsters. Kampioen in Poule 2. Er waren nog lang drie kampioenskandidaten, maar uiteindelijk heeft Groesbeeks Glorie C1 de poule gewonnen aan het einde van het seizoen.
 5. De Horst, D1. Korfbal. Leeftijdscategorie: 10-12 jaar. 11 spelers. TWEE keer kampioen! Na- en voorjaarscompetitie Veld. Een heel mooi seizoen voor de D1 dit jaar. Na een spannende 1e helft van de veldcompetitie kampioen mogen worden in het najaar. De zaalcompetitie goed meegedraaid na een moeilijke start. En toen de 2e helft van de veldcompetitie wederom het kampioenschap mogen vieren na een spannende kampioenswedstrijd tegen Vios/Spes. Deze toppers hebben een TOP seizoen gespeeld.
 6. Tennisvereniging Groesbeek, Team Oranje 2. Tennis. Leeftijdscategorie: 9-11 jaar. 7 spelers. Voorjaarscompetitie 2024 Oranje. Van de 8 wedstrijden heeft dit team er 6 gewonnen, bij 2 wedstrijden zijn ze 2e geworden. Ze hebben met een totaal van 77 punten het gouden level behaalt. Van de totaal 153 gespeelde games (enkel en dubbelspel tezamen) hebben ze er 118 gewonnen. Een bijzondere prestatie!
 7. Janna Driessen. Schutterij St. Hubertus. Schietsport. Jeugdkoningin Schutterij St. Hubertus, jeugdafd. Wilhelm Tell. Leeftijd: 13 jaar. Janna heeft ooit haar ogen laten testen en de oogarts had zelden zulke goede ogen gezien, vandaar dat ze misschien vaak zonder moeite 50 punten schiet. Ze is een enthousiast lid van Wilhelm Tell, de jeugdafdeling van schutterij St. Hubertus. Aankomend koningschieten op 18 augustus gaat Janna er weer voor en gaat ze haar titel verdedigen!
 8. Groesbeeks Glorie, D1. Handbal. Leeftijdscategorie D Jeugd. 9 speelsters. Kampioen in Poule 5. Is ongeslagen kampioen geworden en heeft maar 1 wedstrijd gelijk gespeeld. De rest van de 18 wedstrijden van het seizoen gewonnen!
 9. De Treffers JO 14-2. Voetbal. Leeftijdscategorie: Jongens onder 14. 16 spelers. Kampioen 2e Klasse. Dit team is verdiend kampioen is geworden! In de kampioenswedstrijd hebben zij de rechtstreekse concurrent verslagen met 4-0!
 10. Switch’87, N4.1. Volleybal. Leeftijdscategorie 9/10 jaar 3 spelers: (Chamae, Dewy en Delanah) Kampioen in CMV Rivierenland niveau 4 1e klasse C. Doorzetters! De eerste helft van het seizoen was ontzettend pittig, de tweede seizoenshelft ging het roer om en knokte dit team zich naar de overwinning! Meiden gaan door naar niveau 5!
 11. De Horst, B1. Korfbal. Leeftijdscategorie: 14-16 jaar. 10 spelers. Kampioen najaarscompetitie op het veld. De eerste helft van de buitencompetitie gingen de dames van de B1 als een speer. De stijgende lijn van vorig jaar werd vastgehouden en misschien werd er soms wel eens te makkelijk gedacht over het te spelen korfbalspel. Er werd makkelijk gescoord, ze waren lekker fel en er werd goed samengewerkt, zoals een team dat hoort te doen. Daar bereik je dus resultaat mee. Met als gevolg: Kampioen!
 12. Sia Arns. Ponyclub Keizerstad. Paardensport/dressuur. Gelders kampioen in klasse DE/L2 . (DE is grootste ponymaat. L2 betreft het niveau) Leeftijd: Sia is 13 jaar (haar pony overigens ook) Sia en haar pony Tholveld Baron zijn Gelders indoorkampioen (= Gelderland en Flevoland) geworden in Gorssel in januari 2024. Ze hadden 212 punten en waren daarmee overtuigend kampioen. Op het Nederlands kampioenschap zijn ze vervolgens 9e geworden. Deze zomer gaan ze weer proberen maar dan een klasse hoger (M1). Sia is lid van ponyclub Keizerstad uit Groesbeek.
 13. DVSG, JO15-1. Voetbal. Leeftijdscategorie: JO-15. 14 spelers. Kampioen 2e Klasse. Ongeslagen Kampioen!! Dit is een hecht team dat veel samen doet, zoals Carnaval en Uitjes.
 14. Switch’87 JC2. Volleybal. Leeftijdscategorie 12/14 jaar. 6 spelers (Rosalie, Dieke, Pim, Hayley, Olivia en Loes) Kampioen in Jongens C 2e klasse D. Dit team werd 6 april in eigen huis tijdens de super Saturday kampioen, wat voor extra feestvreugde zorgde! Met maar liefst 7 punten verschil op de nummer 2 was dit kampioenschap dik verdiend!
 15. De Horst, A1. Korfbal. Leeftijdscategorie: 16-19 jaar. 13 spelers. TWEE keer kampioen, in de zaal- en de voorjaarscompetitie. De dames van de A1 begonnen dit seizoen heel gemotiveerd aan de competitie. Helaas in de 1e helft van de veldcompetitie wat punten laten liggen, waardoor ze 2e werden. Met goede zin gingen ze de zaalcompetitie in. Toen de eerste zes wedstrijden gewonnen werden werd duidelijk dat ze meedraaiden voor het kampioenschap. En dat werden ze! In april begon de 2e helft van de veldcompetitie. Helaas werd de 1e wedstrijd verloren en leek het kampioenschap aan hen voorbij te gaan. Maar omdat de concurrent ook punten liet liggen kregen ze het kampioenschap weer in zicht. Door alle andere wedstrijden te winnen werden ze ook in de voorjaarcompetitie veld kampioen! De dames van de A1 gaan volgend seizoen als senioren 1 van de Horst verder en proberen dan de stijgende lijn voort te zetten!