14 juni 2024

Start bouw grondgebonden woningen op de Vijverhof in Berg en Dal.

Wethouder Alex ten Westeneind (li) en Niek Gerritsen van de Klok groep (re) samen met de toekomstige bewoners bij de confettiregen.

Wethouder Alex ten Westeneind van de gemeente Berg en Dal  en Niek Gerritsen van de Klok Groep mochten vrijdagmiddag de “eerste paal” slaan bij het nieuwbouwproject op de Vijverhof in Berg en Dal. Ze deden dit, nadat eerst drie kinderen die daar komen wonen als het project klaar is, de plek hadden gemarkeerd.  Op deze plek komen 48 grondgebonden woningen, welke een nieuwe wijk gaan vormen van het dorp Berg en Dal, alles met een eigen karakter en veel groen. De woningen kijken aan de ene kant naar Nijmegen, de andere kant naar het dorp Berg en Dal en als extra nog naar de bosrand. Eerder  al waren 72 woningen in de voormalige zusterflat gerealiseerd. Vijverhof wordt een prachtige en unieke woonbuurt in Berg en Dal. Bij Vijverhof staat ‘Wonen in het groen’ centraal, met veel natuur in de wijk en zichtlijnen naar de bosrijke omgeving die je zo inloopt. Daarnaast sta je binnen 10 minuten in hartje Nijmegen! De perfecte combinatie van schitterende natuur én de stad vlakbij! Vijverhof biedt 48 gevarieerde koopwoningen: van rijwoningen en levensloopbestendige woningen tot twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Alle woningen passen mooi in de natuurrijke omgeving. Denk aan de toepassing van lichte gevelkleuren, natuurlijke gevelmaterialen zoals hout en veranda’s die zorgen voor een goede verbinding tussen binnen en buiten. Na het officiële moment volgde, nadat de toekomstige bewoners eerst nog even samen onder een regen van confetti, op de foto gingen, een feestelijke bijeenkomst. zie de foto’s