31 mei 2024

Zalmpodium Millingen presenteert: Django a Paris

Op zondag 26 mei was er een optreden van het trio Django a Paris op het Zalmpodium in Millingen aan de Rijn. In deze bijzondere muziekvoorstelling Django à Paris stond het leven en de muziek van Django Reinhardt in Parijs centraal. Deze Belgische jazzgitarist had in de jaren ’30 een enorme impact op de jazzmuziek in Europa. Dit was een tijd waarin Europese pioniers de nieuwe swingmuziek uit de USA (jazz en vooral dansmuziek) combineerden met de traditionele walsen, zigeunermuziek en klassieke muziek uit Europa. Parijs was in de jaren ’30 en ’40 het bruisende hart van deze muzikale ontwikkeling. Frank de Kleer, Flip Krajenbrink en Melvin Könings verzorgden deze inspirerende kleinschalige voorstelling met livemuziek, verhalen en anekdotes. Ze gebruiken de originele instrumenten uit die tijd en een passend decor. De voorstelling was ongeveer 50% verhaal, 50% live muziek. Het was een hele bijzondere en inspirerende combinatie. Foto: Hein van Deursen (BD1 Media).