7 juni 2023

Solidariteitsbijeenkomst Oekraïne bij evacuatiemonument en Vrijheidsmuseum

De bijeenkomst in 2022 bij het evacuatiemonument.

Op zaterdag 10 juni 2023 om 15:00 uur is er een bijeenkomst bij het evacuatiemonument
aan de Mooksebaan in Groesbeek. De gemeenteraad van Berg en Dal, het hoogste orgaan in de gemeente, staat die middag samen met inwoners en Oekraïense vluchtelingen stil bij de gebeurtenissen in Oekraïne. Vorig jaar werd deze bijeenkomst voor het eerst georganiseerd. Tijdens de bijeenkomst worden er toespraken gehouden door onder andere burgemeester Mark Slinkman en de Honoraire Consul van Oekraïne, Karel Burger Dirven. Na de toespraken worden er bloemstukken gelegd.. Inwoners mogen eigen bloemstukken meenemen om bij het monument neer te leggen. De bijeenkomst duurt tot ongeveer 15:45 uur. Aansluitend gaan raad, college en Oekraïense vluchtelingen naar het Vrijheidsmuseum voor een maaltijd. Iedere inwoner is van harte welkom om bij de bijeenkomst aan de Mooksebaan aanwezig te zijn.