21 mei 2023

“Italiaanse taferelen in de Hildebrandstraat in Beek”. Anita en Johan uit Beek samen 100.

Johan en Anita bij de tafels in hun straat. De Hildebrandstraat in Beek.

Anita en Johan: ooit verdwaald in Beek. 14 jaar geleden verhuisd als Friezen, wonend in Limburg en nog altijd verknocht aan Beek in het Anton Pieck straatje van dit heerlijke dorp. (De Hildebrandstraat in Beek)Samen vierden ze hun 100-jarig bestaan op deze aardkloot als ode aan Beek, samen met vrienden, familie en buren met een smakelijk 5-gangen straatdiner. Dik 100 mensen en 20 kinderen zaten aan één lange tafel van 40 meter en mengden onderling door na elke gang een ander plekje aan tafel te vinden; zo werd met bekenden bij gesproken, maar ook met nieuwe mensen kennis gemaakt. Wat een warmte onderling mede dank door het prachtige weer: dat is waar het Anita en Johan om te doen was – “Samen en zij samen 100!”  zie de foto’s ;  deel 2