16 mei 2023

Boerenmaasjazz & Marieke in het Zalmkerkje Millingen.

Ze zingt de sterren van de hemel en doet dat met zichtbaar veel plezier. Marieke van Ruitenbeek is een veelzijdig zangeres, die zich in tal van stijlen thuis voelt. Met haar frisse Nederlandstalige muziek weet Marieke mensen te raken. In 2019 bracht ze haar  debuutalbum ‘Ongelofelijk Fantastisch’ uit en ze blijft aan de weg timmeren. Soms doet ze dat met anderen zoals bij Boerenmaasjazz. In deze samenstelling zingt ze voornamelijk jazz, begeleid door een combo uit de computer en geflankeerd door de muzikanten De Boer en Maas. Gerard de Boer speelt saxofoon en Thed Maas trompet. Dit tweetal werkte in het verleden al samen in de bands Strange Go, Jazzis en Sway. Het repertoire van Boerenmaasjazz & Marieke bestaat uit jazzstandards als Cheek tot Cheek, Summertime, Sway en Autumn Leaves, met uitstapjes naar liedjes als Englishman in New York, Naast Jou, La belle dame sans Regrets en Das alles war nie passiert ohne Prosecco. Op zondag 21 mei speelt het trio in het Zalmkerkje in Millingen. Het optreden begint om 14.00 uur. De toegang is gratis: er staat een hoed voor een vrijwillige bijdrage in de kosten.