13 mei 2023

Onthulling Vector of Memory bij Fletcher Hotel Erica in Berg en Dal.

Jurriaan de Mol (li) en Marcel Hoogendoorn na de onthulling van de Vector of Memory.

Wethouder Irma van de Scheur was vrijdagmiddag bij de onthulling van een nieuwe Vector of Memory in de tuin van Fletcher Hotel restaurant Erica, Molenbosweg 17 Berg en Dal. De onthulling van deze vector bij het Fletcher Hotel Erica is een volgende mijlpaal op de Liberation Route Europe, een netwerk van maar liefst 10.000 kilometer aan wandelroutes langs musea, monumenten, begraafplaatsen en historische locaties die herinneren aan de laatste fase van de Tweede Wereldoorlog. Marcel Hoogenboom van het hotel leidde de gasten door de ceremonie, terwijl er muzikale medewerking werd verleend door Ap van Spierenburg op doedelzak. Er werd een geluidsfragment getoond van de in 1944 7 jarige Julia Berge van Vliet, die als kind in Erica woonde en Jurriaan de Mol, honorary chairman van LRE foundation, had een indrukwekkende speech. De onthulling werd gedaan door Jurriaan de Mol en Marcel Hoogendoorn. zie de foto’s.