11 mei 2023

Vrijwilligers servicepunt ANWB AutoMaatje gezocht

ANWB Automaatje Mevrouw wordt opgehaald bij verzorgingshuis door chauffeur van ANWB Automaatje. Modellen: Gerda van ’t Woud (vrouw) Pascale Simons (chauffeur)

Vanaf half april is de welbekende vervoersdienst ANWB AutoMaatje actief in de gemeente Berg en Dal. Forte Welzijn is hiervoor op zoek naar vrijwilligers voor het servicepunt. Ben jij goed in plannen en word je blij als je anderen kunt helpen? Voor het servicepunt van AutoMaatje zijn wij op zoek naar vrijwilligers die de aangevraagde ritjes plannen. Er zijn al een aantal vrijwilligers aan de slag. Vind jij het leuk om ons team te komen versterken? Jouw dag. Je komt aan bij het Kulturhus den Ienloop in Millingen. Terwijl je de computer opstart pak je een bakje koffie of thee. Daar gaat de telefoon. Een mevrouw wil over drie dagen naar het ziekenhuis gebracht worden. Je noteert de gegevens en vertelt binnen 24 uur terug te bellen om te laten weten of er een vrijwillige chauffeur beschikbaar is. Je kijkt in het systeem welke chauffeurs er op dat tijdstip willen rijden. Je vindt Fred. Fred woont ook in Groesbeek en heeft die dag toevallig wat tijd over. Fred vindt het leuk om mevrouw te helpen en wil haar wel naar het ziekenhuis brengen. Je belt mevrouw terug en vertelt wie haar wanneer komt ophalen. Mevrouw is erg blij dat het gelukt is. Je zet de rit in het systeem. En neemt snel het volgende telefoontje aan. Aanmelden of meer weten. Heb jij op een doordeweekse dag tussen 9 en 11 uur tijd en wil jij onderdeel van het team van AutoMaatje Berg en Dal worden? Of wil je meer weten? Stuur een berichtje naar automaatje@fortewelzijn.nl of bel naar 024-303 03 70. Reiskosten naar het servicepunt in Millingen kunnen worden gedeclareerd.Meer informatie over Forte en AutoMaatje Berg en Dal is te vinden op www.fortewelzijn.nl/automaatje.

 

Over ANWB AutoMaatje
Ruim 1.000.000 mensen raken steeds meer geïsoleerd van de buitenwereld omdat hun mogelijkheden om naar buiten te gaan steeds beperkter worden. Dit kan bijvoorbeeld door leeftijd of gezondheid komen. Ook in de gemeente Berg en Dal zijn er minder valide en oudere inwoners die niet voor hun eigen vervoer kunnen zorgen. Niet iedereen kan een bushalte op een gemakkelijke manier bereiken. Of heeft familie of vrienden in de buurt die kunnen rijden. Dan is het fijn als een vrijwilliger je tegen een kleine vergoeding van je huis naar je afspraak brengt. En je hebt gelijk een gezellig maatje voor onderweg! Bijvoorbeeld naar de huisarts, de supermarkt of de bridgeclub.

In een aantal dorpen zijn er al vrijwillige vervoersdiensten actief. Zo heb je in Millingen, Leuth en Kekerdom het busje van de SWOM. In Ooij, Persingen en Erlecom is er de Klussendienst en in het dorp Berg en Dal rijdt er natuurlijk de ToekToek! In Beek, Groesbeek, De Horst, Breedeweg en Heilig Landstichting is dit vervoer nog niet geregeld. Met de komst van ANWB AutoMaatje hebben zij nu ook vervoer.  

Meer informatie over Forte en AutoMaatje Berg en Dal is te vinden op www.fortewelzijn.nl/automaatje.