10 mei 2023

CO GRIP 1 bij Groot Berg en Dal

Dinsdagmiddag 10 mei werd de vrijwillige brandweer van Ubbergen voor de 2e keer deze dag gealarmeerd voor een CO meting GRIP 1 in complex Groot Berg en Dal aan de Oude Kleefsebaan. In de centrale hal was CO gemeten. Twintig woningen werden ontruimd. De vermoedelijke oorzaak was een vrachtauto die met draaiende motor een levering had gedaan. De Veiligheidsregio had groot opgeschaald en er waren diverse hulpverleningsvoertuigen aanwezig. Nadat alle ruimtes goed waren geventileerd mochten de bewoners weer terug. Diezelfde middag werd de Ubbergse brandweer nog een keer opgeroepen. Deze keer werden zij voor assistentie met hun waterwagen gealarmeerd voor een brand aan de Kasteelsestraat te Overasselt. Een shovel stond daar in brand. Omdat men twijfelde over de waterwinning werden zij opgeroepen. Al gauw bleek dit niet het geval te zijn en mochten zij tijdens het aanrijden retour keren. foto’s brandweer Ubbergen.