7 mei 2023

4 mei dodenherdenking in Ooij.

Wethouder Ria Barber bij de kranslegging in Ooij samen met leerlingen van groep 8 van basisschool Opweg.

Dit jaar was ook in Ooij weer een indrukwekkende herdenking voor de slachtoffers van de oorlog. Er werd begonnen met een mis in de H. Hubertuskerk met pastoor Rudo Franken als voorganger. Diverse familieleden van de omgekomen Ooijse slachtoffers waren uitgenodigd voor deze bijeenkomst en waren in grote getale aanwezig. Medewerking werd verleend door het Ooijs Gemengd Koor, de schutterij Eendracht en muziekvereniging de Ooijse Toekomst.  Bij het oorlogsmonument werd gelezen door Isa, Noja, Floor, Iris en Niels, leerlingen van basisschool Opweg, die elk een eigen gedicht geschreven hadden. Namens het gemeentebestuur  werd gesproken  door wethouder Ria Barber en werd er door haar een krans gelegd. Na de kransleggingen bij het monument voor de kerk, het spelen van de “Last Post” door Gerben Wulterkens en het Wilhelmus, werd de ceremonie afgesloten. zie de foto’s van Herman Leensenzie de foto’s deel 1;  deel 2;  deel 3