6 mei 2023

4 mei herdenking in Berg en Dal

Herdenking in Berg en Dal.

Als eerste in de kerkdorpen in de gemeente Berg en Dal herdacht het dorp Berg en Dal donderdagavond 4 mei haar oorlogsslachtoffers bij de herdenkingsnaald aan de Clarenbeekseweg. Marijke Beurten leidde het geheel en hield een korte toespraak. Namens de leerlingen van de Titus Brandsmaschool las Kien van der Moolen een gedicht voor. Remco Hammer was aanwezig namens de gemeente Berg en Dal, terwijl Geert Fleuren er was namens de Heemkundekring Berg en Dal. De overweging werd uitgesproken door de nieuwe pastoor Harrald Spiertz. De taptoe werd geblazen door Michel Stortebeker en het Wilhelmus gespeel waarna er kransen werden gelegd door Remco Hammer en Mara Altena namens de gemeente Berg en Dal, Arjan Zoet en Anne Houterman namens stichtingen en verenigingen in Berg en Dal,  Pastoor Spiertz en Jos Verstegen Kien van der Moolen namens de jeugd van Berg en Dal en de heer Vullings namens “Groot Berg en Dal”. De organisatie was in handen van Berg en Dals Bloei. Muzikale medewerking werd verleend door Muziekgezelschap Edelweisz. Na afloop vertrok een deel van het gezelschap naar de herdenking op de Canadese erebegraafplaats in Groesbeek. . Foto’s Onno Swart. zie de foto’s