30 april 2023

Aanpassingen Ooijse Bandijk en Erlecomsedam in Ooij.

Onlangs zijn de Ooijse Bandijk en de Erlecomsedam in Ooij enkele weken afgesloten geweest voor het verkeer omdat er geasfalteerd moest worden en er drempels werden aangelegd. Op diverse plaatsen, inclusief de Hezelstraat zijn nu  lange drempels aangelegd en is is op die plekken, waar zich woningen/ buurtschappen bevinden, een maximum snelheid van 30 km ingesteld.  Zo kennen we daar nu “offuciel” het buurtschap Bizonbaai op de Erlecomsedam en twee keer een buurtschap Groenlanden op de Ooijse Bandijk. Het is nu de bedoeling dat men daar ook inderdaad 30 km gaat rijden. Dit leidde, volgens de Gelderlander op zaterdag 29 april al tot problemen tussen buurtbewoners en motorrijders. De tijd zal het leren of het inderdaad gaat helpen. Overigens zijn op dit ogenblik nog niet alle drempel voorzien van witte strepen.