27 april 2023

Koningsdag in Leuth

Bij de start van de wedstrijden in de Vriendenkring.

Net als in alle andere dorpen in de gemeente Berg en Dal werd er in Leuth ook Koningsdag gevierd. Er werd gestart op het Kerkplein met een versierde fietsenoptocht, welke eindigde bij de Vriendenkring, waar de Oranjespelen plaats vonden. Muziekvereniging DES was aanwezig voor de muzikale ondersteuning. Voor de jongste kinderen waren er individuele spelletjes zoals koekhappen en blikgooien, knutselen en het springkussen. Voor de oudere kinderen was er een wedstrijd met leuke challenges en een grote stormbaan.. zie de foto’s.

Koningsdag in Leuth was weer een succes!

Op donderdag 27 april stonden er om 10.00 uur veel Leuthse kinderen met prachtig versierde fietsen klaar voor de versierde fietsenoptocht door Leuth. De prachtig gekleurde optocht werd muzikaal ondersteund door D.E.S. Leuth! De fietsoptocht eindigde in de Vriendenkring. Ook daar kleurde alles oranje. Nadat het Wilhelmus door D.E.S. werd gespeeld en uiteraard lang zal hij leven voor de koning werden de prijzen uitgereikt voor de mooist versierde fietsen. Daarna werd het startsein gegeven voor de oranjespelen. 
De jongere kinderen hebben zich vermaakt met allerlei verschillende spelletjes, knutselopdrachten en een geweldig springkussen.
De oudere kinderen hadden twee leuke challenges waar ze fanatiek mee aan de slag gingen. Op het terras werd er door de vaders, moeders, opa’s en oma’s genoten van het zonnetje en een lekker drankje! Het was een gezellige oranjesfeer.  Het oranjefestijn werd afgesloten met een lekker broodje knakworst en bij het naar huis gaan kregen de kinderen een mooi oranjetasje mee naar huis met oranjegadgets. 
Alles bij elkaar een geslaagde dag!

Nieuwe leden gevraagd:
Het oranjecomité is op zoek naar enthousiaste nieuwe organisatoren! Meld je aan via oranjecomiteleuth@gmail.com Dan zorgen we er samen voor dat er nog vele jaren een gezellige koningsdag in Leuth georganiseerd kan worden!