21 april 2023

Nationale Dodenherdenking donderdag 4 mei Ooij – Persingen.

Scholieren leggen een krans bij de herdenking in 2019.

Wij hebben  de eer U uit te  nodigen voor het bijwonen van de Herdenkingsdienst voor de slachtoffers van het oorlogsgeweld van WOII. In het bijzonder gedenken wij onze 32 dorpsgenoten die de bevrijding niet meer mee mochten maken en van wie de namen op ons oorlogsmonument staan vermeld. Op donderdag 4 mei is de dienst in de H. Hubertuskerk in de Ooij om 19.00 uur. Voorganger pastoor Rudo Franken met zang van het Gemengd koor, Schutterij Eendracht, Muziekvereniging Ooijse Toekomst en enkele leerlingen van Basisschool Op Weg verlenen hun medewerking. Vervolgens is er een korte plechtigheid bij het oorlogsmonument, waar ieder de gelegenheid krijgt bloemen neer te leggen. Na afloop een samenzijn in de Sprong voor iedereen onder het genot van  een kopje koffie. Met vriendelijke groet, namens het 4 mei comité. L.Rikken-Verriet.