16 april 2023

Opening expositie over herbouw Thornsche Molen.

Van links naar rechts: Henny Driessen, Loet van Sluis, Jan van Eck, Jakob Voss en Wim Jansen.

Op vrijdag 14 april was de opening van de expositie over de herbouw van de Thornsche Molen in het infocentrum in het restaurant de Thornsche Molen. Er was veel belangstelling voor de opening en iedereen kreeg een kop koffie of thee bij binnenkomst aangeboden, gesponsord door Pierre. Rieks Vierboom opende de bijeenkomst en Zeger Stappershoef, de voorzitter, heette iedereen welkom. Wim Jansen, het enige bestuurslid die vanaf begin af aan in het bestuur zit, haalde nog wat herinneringen op van vroeger en had nog wat leuke anekdotes. Ook de bouwer van de molen, dhr Coppes en zoon waren aanwezig. Daarna werd de plaquette onthuld door het bestuur, dat actief was tijdens de opening op 15 juli 2016. Dit was een mooi moment om ze, met deze plaquette, in het zonnetje te zetten want zonder hen was de Thornsche Molen er niet gekomen. Ook een mooie herinnering aan Albert de Witt en Wim Arnts die niet meer in ons midden zijn. Na de pauze werd er een videofilm gepresenteerd over de historie, herbouw en opening van de molen. Dit is een heel mooi document geworden  Deze video is gemaakt door Peter Hendriks van Loraz Video Producties en ingesproken door Jan van Eck, een van de initiatiefnemers van de herbouw. Dit mooie document is in opdracht van het huidige bestuur gemaakt en is volledig gesponsord door aannemersbedrijf Vermeulen B.V. te Ooij, waarvoor veel dank. Na deze video hadden de aanwezigen de mogelijkheid om deze mooie expositie te bekijken. Vanaf 15 april is deze expositie voor iedereen toegankelijk en geeft een heel mooi beeld over de herbouw van de Thornsche Molen. Tekst: René van Driel, Secretaris Stichting de Thornsche Molen, zie de foto’s deel 1;  deel 2