11 april 2023

Pamplona taferelen in Beek

De koeien op de Rijksstraatweg in Beek.

Bewoners en passanten op de Rijksstraatweg in Beek keken maandag, Tweede Paasdag raar op, toen ze ineens een aantal koeien zagen rennen op de Rijkstraatweg. De koeien waren losgebroken uit een weiland bij de Natte Beek en waren eigendom van Boer Stan uit Nederasselt. Een getuige had gehoord dat er een zwarte hond achter de koeien had aangerend. Enkele koeien waren gewond aan hun poten. De politie heeft de Rijksstraatweg met linten afgezet en de koeien hielden zich redelijk aan de afzetting met linten  maar op een gegeven ogenblik gingen ze toch onder het lint door naar de ingang van het voormalige gemeentehuis. Moeder koe bleef echter binnen de linten en al gauw keerden de overige 4 pinken ook terug en direct daarna kwam boer Stan met enkele assistenten (ze moesten uit Cuijk komen) die daarna de koeien weer richting weiland geleid hebben. zie de foto’s