10 april 2023

Optreden Boerenmaasjazz en Marieke op 2e Paasdag in Kulturhus Beek

Boerenmaasjazz & Marieke in het Kulturhus te Beek.
oerenmaasjazz en Marieke speelden op Tweede Paasdag een thuiswedstrijd in het Kulturhus in Beek.  g
Ze komen alle drie uit Beek en daarom was het optreden van Boerenmaasjazz & Marieke in het Muziekcafé van het Beekse Kulturhus 10 april, een beetje een thuiswedstrijd. Marieke van Ruitenbeek is een veelzijdig zangeres, die zich in tal van stijlen thuis voelt. Met haar frisse Nederlandstalige muziek weet Marieke mensen te raken. In 2019 bracht ze haar debuutalbum ‘Ongelofelijk Fantastisch’ uit en ze blijft aan de weg timmeren. Soms doet ze dat met anderen zoals bij Boerenmaasjazz. In deze samenstelling zingt ze voornamelijk jazz, begeleid door een combo uit de computer en geflankeerd door de muzikanten De Boer en Maas. Gerard de Boer speelt saxofoon en Thed Maas trompet.Het repertoire van Boerenmaasjazz & Marieke bestaat uit jazzstandards als Cheek tot Cheek, Summertime, Sway en Autumn Leaves, met uitstapjes naar liedjes als Englishman in New York, Naast Jou, La belle dame sans Regrets en Das alles war nie passiert ohne Prosecco. En deze paasmiddag was het weer een succes. Er waren veel bezoekers, die genoten van hun prachtige muziek. Zie de foto’s